Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: bojownik w 18- 20 l?  (Przeczytany 2294 razy)
ank@
Stały użytkownik

« : Wrzesień 01, 2008, 17:02:57 »

czy bojkowi starczy akwa ok 18-20 l? (oczywiscie zarośniete)

akwarium:28 litrów
bojowniki:
Migotek nie żyje od ??. 09.04
Błękitek nie żyje od 10.03.08
Leon nie żyje od 01.01.09
Prince Amroth nie żyje od 10.06.09
obecnie 4 karliki szponiaste i bojek (mam słabość do tych ryb...)
Luana
Stały użytkownik

« Odpowiedz #1 : Wrzesień 01, 2008, 17:05:06 »

wystarczy, jeśli poprzestaniesz na 1 samcu (no ew. samiczce jeśli bardziej ci się podoba)
tylko pamiętaj, że bojwniki lubią ciepło, więc grzałka jest obowiązkowa, podobnie jak filtr i pokrywa
ank@
Stały użytkownik

« Odpowiedz #2 : Wrzesień 01, 2008, 17:31:23 »

jasne ze na 1 samcu. mam juz jednego i niedlugo sie przeprowadza do 28l a to stare bedzie stalo puste, a filtr mam, grzalke by sie kupilo, jakis korzonek, duuuuuuuuuuuzo roslinek, zwirek itp i mysle ze moglabym jakiegos przygarnac... co prawda wiem ze sie nie kupuje bojkow z kubka bo to tylko napedza ten "biznes" ale mi ich tak strasznie żal ich... a taki bojek to ma male szanse na trafienenie do normalnego akwa bo przeciez ci co choc troche sie na rybkach znaja to wiedza zeby takich nie kupowac... a ja teraz bardzo duzo sie naczytalam o rybkach i mam nadzieje ze juz bede potrafila stworzyc im dobre warunki a nie tak jak na poczatku... Cry

bojowniki:
XnoaNgelaX
Nowy
*

« Odpowiedz #3 : Wrzesień 02, 2008, 13:02:00 »

bojownikowi samemu i jednemu - wystarczy nawet maly kubeczek ..;/ co dopiero 20 l...
tedy87
Stały użytkownik

« Odpowiedz #4 : Wrzesień 02, 2008, 13:15:15 »

ank@ nie sluchaj go bo nieźle bredzi...

NI MA MNIE JUŻ TU: (((

Grajewiak
Global Moderator
Super aktywny

Dariusz

« Odpowiedz #5 : Wrzesień 02, 2008, 14:03:18 »

bojownikowi samemu i jednemu - wystarczy nawet maly kubeczek ..;/ co dopiero 20 l...
...

GG 12591627
"Niedoświadczony daje wiarę każdemu słowu, lecz roztropny rozważa swe kroki" Prz 14:15

160l na ziemi!
ank@
Stały użytkownik

« Odpowiedz #6 : Wrzesień 02, 2008, 17:56:08 »

wiem że bredzi. nie jestem taka głupia zeby go słuchać. JUZ nie jestem taka glupia... bo przyznam sie szczeze ze sama na poczatku trzymalam bojka w 3 litrowej kuli (dodam ze sprzedawca utrzymywal ze to dla niego pałac) alre juz po paru miesiacach widzialam ze to nie jest dla niego dobre i kupilam to akwa. teraaz jeszcze jest tam bojek z kiryskiem ktore sie niedlugo przenosza do wiekszego akwa a to myslalam odpowiednio urzadzic i kupic drugiego bojka (oczywisvcie jednego) bo po co ma takie akwa stac puste? a na szpitalik kupie takie 5-7 l bo w jednym sklepie sa takie (oczywiscie protokatne)
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 02, 2008, 18:00:19 wysłane przez ank@ » Zapisane

bojowniki:
Luana
Stały użytkownik

« Odpowiedz #7 : Wrzesień 02, 2008, 18:05:27 »

a jak zamierzasz zmieścić grzałkę do szpitalika?
chociaż z drugiej strony jeśli będzie tylko 1 rybka to po co ci szpitalik? co innego gdybyś miała kilka rybek i musiała jedną odizolować to co innego...
co do kiryska: jaki to gatunek? bo jeśli jakiś mały (np. panda) to dokup ze 2 szt, jeśli większy to go oddaj komuś, albo wymień na roślinkę. kiryski to rybki stadne, więc na tak małe akwarium przynajmniej ze 3 szt. by się przydały

a sorki - doczytałam. kiryska wymień albo oddaj. pstre są dość duże i się będą męczyły
ank@
Stały użytkownik

« Odpowiedz #8 : Wrzesień 02, 2008, 18:23:36 »

do sklepu boje sie go oddac bo w sklepach w mojej miejstowosci sa warunki ze szkoda gadac a obsluga wcale sie na rybach nie zna. a oddac do akwa komus nie mam komu bo o ile wiem ludzie w mojej okolicy uwazaja ze kule sa ok i trzymaja w nich nawet welonki. a sama nie jestem pewna czy to pstry... bo niby go kupilam z akwa z pstrymi ale to jest albinos wiec nie moge miec 100% pewnosci bez badan genetycznych... a ts samiczka jest u mnie od roku a ma tylko 5 cm wiec jak na pstrego to mala jest... zwlaszcza jak na samiczke. i od kad udalo mi sie ja zmierzyc to nie mam juz 100% pewnosci jaki to kirysek. tymbardziej ze jak mialam pstre (niestety padly przez moja niewiedze i sprzedawcow ze sklepu) to samce (bo byly 2 samce i ten alinos samiczka) byly od niej wieksze i ona plywala raczej sama zawsze...
pisalam o nietypowej wielkosci (a raczej braku wielkosci Wink ) albinki w innym wątku kiedyśtam ale nie dostalam odpowiedzi. moze ktos cos mi pomoze w jej sprawie? bo chcialabym zeby miala dobrze ale nie chce jej wydawac do nieodpowiedzialnej osoby... chyba ze ktos z was by ja wział ale to by trzeba odebrac osobiscie...
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 02, 2008, 19:05:46 wysłane przez ank@ » Zapisane

bojowniki:
lauri24
Super aktywny

Power^^

« Odpowiedz #9 : Wrzesień 02, 2008, 21:30:48 »

a to co za tekst??!! widziałam twoje odpowiedzi i wszystkie są tak samo inteligentne jak ten...to chyba gorsze niż te zmyślone akwaria kamyka
sorki że piszę tu o kamyku ale już się nie mogłam powstrzymać...wystarczyło przeczytać 5 twoich wiadomości  Tongue

112l. Ogólne
30l.- Gupiki, platki
Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: