Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: Co to jest?  (Przeczytany 1236 razy)
bemka
Stały użytkownik

dalej, dalej i dalej ośka !!!

« : Kwiecień 11, 2006, 13:55:36 »

Co to mogą być za żyjątka które pływają po tafli wody lub siedzą na liściach roślin które wystają ponad tafle!One są takie małe i białe!takie same sie pojawiają w doniczkach kwiatów które są zbyt często podlewane!Jak sie ich pozbyć?

112 l, aqua glo +2x standardowa!, 1 glonojad, 2 kiryski, 1drewniak, 2 bocje wspaniałe, 1 kosiarki,2 piskorki, 2 ostronosy,20 kardynałek, 2 ostronosy
kafarski
Gość
« Odpowiedz #1 : Kwiecień 11, 2006, 16:06:30 »

to jakieś pchełki wodne czy jakoś tak. po co sie ich pozbywać? nie są groźne. myślę że pomógłby korzeń chrzanu wsadzony do  akwarium, bo zabija zarazki i robale. ale nie przetestowałem tego bo ciężko o korzeń chrzanu w mojej krainie.
bemka
Stały użytkownik

« Odpowiedz #2 : Kwiecień 11, 2006, 16:13:40 »

oooo to ja biegne po ten korzeń z łopatą do ogródka u nas rośnie tego dużo:D , ale jak TY byś zrobił usuwał czy zostawił skoro to nie jest groźne?

112 l, aqua glo +2x standardowa!, 1 glonojad, 2 kiryski, 1drewniak, 2 bocje wspaniałe, 1 kosiarki,2 piskorki, 2 ostronosy,20 kardynałek, 2 ostronosy
kafarski
Gość
« Odpowiedz #3 : Kwiecień 11, 2006, 16:34:52 »

ja to mam w tej chwili już od dawna w akwarium ,filtrze. chyba gupiki trochę to skubią jeśli pchełki nie uciekną :wink: . a chrzan pomaga na różne choróbstwa tylko trzeba go po 2 tyg maksymalnie wymienić- im cieplej tym szybciej- inaczej gnije.
bemka
Stały użytkownik

« Odpowiedz #4 : Kwiecień 11, 2006, 17:32:31 »

dzięki bardzo bede wymieniał go co tydzień bo mam go dużo:) może pomoże mi z neonami bo jakieś choróbsko sie uczepiło neonów , niekóre mają jakby taką galaretke na boku  a na płetwach wygląda jak pleśniawka, Ale to nie wszystkie neony tylko 2 na 10

Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: