Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: Czy bojownik??  (Przeczytany 2470 razy)
Michal88
Nowy
*

« : Kwiecień 04, 2006, 18:13:01 »

Czy bojownik moze byc trzymany z pielegniczka kakadu i gurami mozaikowe??

Moje swiezo zalozone forum www.akwaok.fora.pl
Pozdro
mika-el
świr podrzędny
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #1 : Kwiecień 04, 2006, 20:00:28 »

na pielęgnicach to się nie znam... ale obawiam się, że bojownik może za nimi ganiać... chociaż to też zależy od osobnika i, oczywiście, wielkości zbiornika ;)

moje bojki przez długi czas mieszkały z prętnikami w 80l i jakoś nigdy nie było utarczek :)
więc podejrzewam, że z gurami też nie będzie problemu ;)

tym niemniej, ta pielęgnica mi bardzo do składu nie pasuje ;)
ale poczekaj, może się odezwie ktoś, kto zna te rybki :)

120l + 80l - czarne wody
450l - płaszczka, Potamotrygon reticulata
60l - welonkarium Smiley
a w planach nano-akwa... Smiley
bakuMGK
Super aktywny

Akwarystyka-hobby na całe życie.

« Odpowiedz #2 : Kwiecień 04, 2006, 21:58:14 »

gurami bedzie obgryzal bojka :!: a z pielegniczka + bojek nie wiem co wyjdzie... ale zapewne nic dobrego...

8317910

Michal88
Nowy
*

« Odpowiedz #3 : Kwiecień 05, 2006, 16:58:19 »

Ja podejzewam ze bojek i pielegniczki kakadu bedo zyly jako tako. Pielegniczki maja terytorium na dole a bojki gorne i srodkowe miejsca akwarium. A z gurami nie jestem pewien ale jak narazie zyja, w zoologicznym powiedzieli ze moga zyc razem ale nie ma co wiezyc co sie mowi w zoologicznym bo im zalezy na sprzedazy a nie na rybkach.

Pozdro
Kera
Gość
« Odpowiedz #4 : Kwiecień 05, 2006, 18:00:06 »

Gurami to spokojna ryba napewno bojownika nie będzie ruszał. A bojownik wobec innego samca jest agresywny,  ale do innych ryb raczej nie. Zależy też,  czy będziesz miał samicze(ki). Jak tak to może być agresywny do ryb innego gatunku, ale jak jest sam to powinien być spokojny. Cheesy
Michal88
Nowy
*

« Odpowiedz #5 : Kwiecień 05, 2006, 20:03:18 »

A moze bojownik kiedy nie ma samic to wtedy jest agresywny. Mam juz 2 dni bojowniki w stosunku 1:3 i jak narazie nic mi sie zlego nie dzieje w akwa, tylko widze ze jedna samiczka jest agresywna wobec drugiej (Niebieska stroszy pletwy na czerwona) dlaczego? Przeciez chyba tylko samce sa agraesywne do tej samej plci tego samego gatunku. Padlo na poczatku pytanie jakiej wielkosci mam akwa, moje akwa liczy 112l.

Pozdro
lukas
Global Moderator
Super aktywny

into U'r eyes my face remains

« Odpowiedz #6 : Kwiecień 06, 2006, 00:00:31 »

gurami nie zwracają uwagi na bojowniki ani odwrotnie. Mam mozajkowe razem z bojkami juz od długiego czasu. Co do kakadu to nie wiem , bo nigdy nie trzymałem tych ryb, ale kiedys miałem bojki z ramirezami i było ok.

Michal88
Nowy
*

« Odpowiedz #7 : Kwiecień 06, 2006, 06:42:22 »

Pielegniczki kakadu jak narazie nie sa agresywne wobec bojownikow, tylko nieraz sie jeza na siebie (pielegniczki sie jeza z samica bojownika). Ale ogolnie jest dobrze.

Pozdro
Michal88
Nowy
*

« Odpowiedz #8 : Kwiecień 07, 2006, 15:43:50 »

niestety bojownik dzisiejszej nocy pad. Nie wiem o sie salo ale pletwy niwl cale.

Pozdro
Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: