Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: Sumatry+mieczyki  (Przeczytany 1510 razy)
Komandos
Super aktywny

Zambrów

« : Kwiecień 11, 2006, 17:30:50 »

Co sądzicie o takim mixie. Czy było by dobrze?? Wiem że te ryby mają podobne wymagania co do wody ale jak sie będą zachowywać wobec siebie?

Wkrótce 100 litrowa tanganika z muszlowcami Smiley
mdramski
Super aktywny

« Odpowiedz #1 : Kwiecień 11, 2006, 17:33:14 »

Jakoś nie widzę przeciwwskazań. Chociaż mogą być problemy z weloniastymi formami mieczyków.
Raffy
Global Moderator
Super aktywny

« Odpowiedz #2 : Kwiecień 11, 2006, 17:38:38 »

Najpierw kup mieczyki, a potem młode sumatry i gwarantuje ci, że na 100% nie będziesz miał z nimi problemów Smiley

Sam mam Brzanki Sumatrzańskie z mieczykami, nawet żyły w zgodzie z jedną weloniastą, która już padła jakiś czas temu i naprawdę wszystko w porządku Smiley

Zawód : akwarysta...
Wszystkie ryby są wyjątkowe! Uszanujmy ich wymagania, podziękują nam dobrym zdrowiem i młodymi...
NIE UDZIELAM RAD PRZEZ PW!
http://www.3cityakwarium.fora.pl/Trójmiejska Akwarystyka
Obecnie: 500L Rafa, 112L roślinne, 160L mcharium
I we mnie drzemie Tanganika i Malawi
Komandos
Super aktywny

Zambrów

« Odpowiedz #3 : Kwiecień 11, 2006, 17:40:56 »

Kurcze właśnie terz sie nad tym zastanawiałem. Chociaż sumatry są jeszcze malutkie 1-2cm to może nie będą takie agresywne. Pamientam muj kumpel kiedyś miał 2 (wiem że malo ale on jest .....) sumatry w akwarium i nawed danio pręgowane u niego pływały i nic sie nie działo mieał terz molinezje księżycowe i inne weloniaste ryby.
Hmm mam problem Smiley

Raffy
Global Moderator
Super aktywny

« Odpowiedz #4 : Kwiecień 11, 2006, 17:48:47 »

Co tu się zastanawiać !!!!!!!! Wink Kup je i już Smiley Brzanki sumatrzańskie to naprawdę extra rybki, gwarantuje ci, że ci nie bedzie nudno z nimi Smiley Wystarczy jak zapukniesz w szybę, to już robią ostry zamęt w akwarium  :lol: Pamiętaj, żeby je karmić bardzo różnorodnie, i mrożonkami najlepiej - suche im szkodzą, ze wzgledu na ich łapczywość, potrafią pochłaniać spore ilości suchego jeszcze nie namaczanego pokarmu a później im w żołądku się rozwala i dochodzą różne zapalenia stanu przewodowego :? no tyle z moich uwag, a i jak podchowasz je trochę, to samce są już naprawdę niesamowite a ich tarło... marzenie :mrgreen:

a to mordka samca brzanki mszystej Smiley

a tutaj cały mój samczyk Smiley

a tutaj stadko moich brzanek Smiley

Zawód : akwarysta...
Wszystkie ryby są wyjątkowe! Uszanujmy ich wymagania, podziękują nam dobrym zdrowiem i młodymi...
NIE UDZIELAM RAD PRZEZ PW!
http://www.3cityakwarium.fora.pl/Trójmiejska Akwarystyka
Obecnie: 500L Rafa, 112L roślinne, 160L mcharium
I we mnie drzemie Tanganika i Malawi
Komandos
Super aktywny

Zambrów

« Odpowiedz #5 : Kwiecień 12, 2006, 14:11:25 »

Ja mam już 11 brzanek sumatrzańskich, planuje dokupić jeszcze kilka, no i nie wiedziałem czy mieczyki można by było wpuscić ale jak nie ma przeciwwskazań to fajnie.

Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: