Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: OBJAWY BRAKU TLENU  (Przeczytany 7673 razy)
markowalcin
Nowy
*

« : Październik 07, 2006, 20:26:54 »

WITAM MAM PYTANKO,MOJE RYBKI (GUPIKI MIECZYKI MOLINEZJE NAWET KIRYS) ŁAPIĄ POWIETRZE Z NAD WODY JAKBY BRAKOWAŁO IM POWIETRZA A NAPOWIETRZANIE CHODZI NA MAKSA TO ZNACZY DESZCZOWNIA I Z BRZĘCZYKA  MIMO TO OBIAWY NIEUSTĘPUJĄ. RYBEK MAM OK.40 W 270 LITRACH.
INNE PARAMETRY:
NO2   0 mg\l
NO3  15 mg\l
NH3-4  0 mg\l
ph  7
TWO  20'n
TWW  8'n
« Ostatnia zmiana: Październik 07, 2006, 20:29:07 wysłane przez markowalcin » Zapisane
lukas
Global Moderator
Super aktywny

into U'r eyes my face remains

« Odpowiedz #1 : Październik 07, 2006, 23:05:40 »

mogą mieć pasożyty skrzelowe - o ile faktycznie prawidłowo interpretujesz ich zachowanie. Kirysy zawsze pobierają powietrze z powierzchni, niezależnie od stopnia natlenienia wody.

Prarametry wody masz dobre, dla żyworódek wręcz bardzo dobre.

markowalcin
Nowy
*

« Odpowiedz #2 : Październik 08, 2006, 10:48:13 »

ZACHOWANIE NASILA SIĘ POD WIECZÓR,NIEKTÓRE RYBY ŁYKAJĄ POWIETRZE AŻ PUSZCZAJĄ BĄBLE KIRYS NATOMIAST STOI DĘBA PRZY LUSTRZE WODY DOŚĆ DŁUGO POTEM POPŁYWA NORMALNIE I ZNOWU STOI DĘBA WYRAŹNIE ŁAPIĄC POWIETRZE. JEŚLI TO JAKIEŚ PASOŻYTY TO NACO ZWRUCIĆ UWAGE
« Ostatnia zmiana: Październik 08, 2006, 19:39:46 wysłane przez Sebastian » Zapisane
szatynka
Stały użytkownik

« Odpowiedz #3 : Październik 08, 2006, 11:48:38 »

Nie wiem jak u innych wymienionych u ciebie rybek, ale u kirysów jest to normalne. Moje też tak robią i wszystko jest Ok Smiley Więc jesłi chodzi o kirysy to nie masz sie co martwić.
markowalcin
Nowy
*

« Odpowiedz #4 : Październik 08, 2006, 20:44:38 »

WITAM MAM PYTANKO,MOJE RYBKI (GUPIKI MIECZYKI MOLINEZJE NAWET KIRYS) ŁAPIĄ POWIETRZE Z NAD WODY JAKBY BRAKOWAŁO IM POWIETRZA A NAPOWIETRZANIE CHODZI NA MAKSA TO ZNACZY DESZCZOWNIA I Z BRZĘCZYKA  MIMO TO OBIAWY NIEUSTĘPUJĄ. RYBEK MAM OK.40 W 270 LITRACH.
INNE PARAMETRY:
NO2   0 mg\l
NO3  15 mg\l
NH3-4  0 mg\l
ph  7
TWO  20'n
TWW  8'n

CZY ŻYWORODKI CZĘSTO ŁAPIĄ POWIETRZE Z NADPOWIERZCHNI WODY?
DZIĘKUJE ZA PODPOWIEDZI, NARAZIE JESZCZE POOBSERWUJE RYBY.
Andrij
Super aktywny

« Odpowiedz #5 : Listopad 03, 2006, 22:22:12 »

Moje gupiki bynajmniej tak  Wink

GG: 2202940
Strona klubu w którym gram: www.blekitnipiersciecj.futbolowo.pl

Manjak01
Nowy
*

« Odpowiedz #6 : Listopad 04, 2006, 00:20:33 »

Moim skromnym zdaniem nieco dziwne zachowanie. Bo skoro piszesz, że nie wygląda to naturalnie, to chyba nie jest. 40 ryb na tyle litrów to nie jest dużo, w szczególności, że to nie są duże ryby i tym bardziej dziwi. Tylko czemu tak się dzieje, to nie mam pojęcia.
grisza76
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #7 : Listopad 05, 2006, 21:11:56 »

ZACHOWANIE NASILA SIĘ POD WIECZÓR,NIEKTÓRE RYBY ŁYKAJĄ POWIETRZE AŻ PUSZCZAJĄ BĄBLE KIRYS NATOMIAST STOI DĘBA PRZY LUSTRZE WODY DOŚĆ DŁUGO POTEM POPŁYWA NORMALNIE I ZNOWU STOI DĘBA WYRAŹNIE ŁAPIĄC POWIETRZE. JEŚLI TO JAKIEŚ PASOŻYTY TO NACO ZWRUCIĆ UWAGE

zdecydowanie rybki mają przywry skrzelowe.
Sam miałem to niedawno i - niestety - rozpoznałem zbyt późno dla 3 najulubieńszych rybek.
Dodatkowo rozpoznanie utrudnia fakt, że przypętują się często wtórne infekcje grzybiczne

Pzry okazji witam - jestem nowy   Grin
Bazyliusz
Nowy
*

« Odpowiedz #8 : Listopad 06, 2006, 11:57:55 »

Witam,
u mnie przyducha objawiala sie zazwyczaj nad ranem. Wstawalem po swicie i wszystkie ryby siedzialy z pyskami przy lustrze wody. na dnie nie bylo nikogo. Krewetki i rak siedzialy na tle strukturalnym pod powierzchnia wody z 1/4 ciala wynurzona ponad lustro wody Smiley Zmniejszylem obsade, dosadzilem roslin - teraz jest git. A widok byl naprawde szokujacy Sad
Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: