Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: HELP_BOJOWNIK  (Przeczytany 1440 razy)
rowia
Nowy
*

« : Wrzesień 06, 2006, 14:12:46 »

Mój bojownik jest jakiś osowiały. Nie rusza sie ciągle znajdzuje sie w jednej pozycji, dopiero jak przystawaim palca to sie rusza. Co mu jest. Plisss pomocy
Seboos
Global Moderator
Super aktywny

« Odpowiedz #1 : Wrzesień 06, 2006, 14:38:58 »

Podaj parametry wody.

Mirodor
Nowy
*

« Odpowiedz #2 : Wrzesień 06, 2006, 15:06:49 »

być może za wysoka temperatura ja sprawdziłem to u siebie latem w akwarium są z bojownikami kłopoty powyżej 28*C
rowia
Nowy
*

« Odpowiedz #3 : Wrzesień 06, 2006, 15:26:51 »

u mojego bobja panuje ok tem 25 stopni. Ale martwi mnie to żesiedzi taki osowaiły w jednym miejscu i ie nie rusza w ogóle. Tylko czasem jak np powietrza chce wziaść, albo sie palcem puknie. Nie wiem też bo ma pod pyszczkiem taką białą dużą plamkę i nie wiem czy to choroba Sad
męczykoń
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #4 : Wrzesień 06, 2006, 17:21:12 »

nie martw sie, z Twoim bojkiem jest raczej wszystko w porzadku (moze poza tym bialym), sprobuj dac troszke ichtiosanu, oczywiscie wczesniej przeniesc go do chwilowej zastepczej na pare dni kwaterki, powinno pomoc, a z tym  lenistwem to u bojka ok, u mnie tak zawsze jest i rybka zyje, a stukaniem palcem to rybek nie strasz bo bedziesz miec nocne koszmary  Wściekły
rowia
Nowy
*

« Odpowiedz #5 : Wrzesień 06, 2006, 19:03:34 »

hyh ok, to mnie troche uspokoiliście. I jescze jedno bojek nie chce jeść Sad. daje mu karme suchą to bieże i wypluwa, a w galarecie (robaki) to ich w ogólenie zauważył chyba i nie wiem jak gfo na nie nakierować ;/
matka siedzi z tyłu
Super aktywny

« Odpowiedz #6 : Wrzesień 06, 2006, 21:09:18 »

Od dawna go masz?

ʎɐqǝ uo pɹɐoqʎǝʞ ɐ ʎnq ı ǝɯıʇ ʇsɐן ǝɥʇ sı sıɥʇ
Seboos
Global Moderator
Super aktywny

« Odpowiedz #7 : Wrzesień 07, 2006, 07:47:44 »

nie martw sie, z Twoim bojkiem jest raczej wszystko w porzadku (moze poza tym bialym)
Jak nie chce jeść i sie chowa to nie jest normalne. Jakie masz akwa ? Parametry - nie chodzilo mi o temp. Przede wszystkim pH, TWW, TWO, NO2/NO3 ...

Raffy
Global Moderator
Super aktywny

« Odpowiedz #8 : Wrzesień 07, 2006, 13:45:03 »

A w jakim akwarium i z jaką obsadą żyje ta ryba w ogóle?

Zawód : akwarysta...
Wszystkie ryby są wyjątkowe! Uszanujmy ich wymagania, podziękują nam dobrym zdrowiem i młodymi...
NIE UDZIELAM RAD PRZEZ PW!
http://www.3cityakwarium.fora.pl/Trójmiejska Akwarystyka
Obecnie: 500L Rafa, 112L roślinne, 160L mcharium
I we mnie drzemie Tanganika i Malawi
męczykoń
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #9 : Wrzesień 07, 2006, 16:57:45 »

nie martw sie, z Twoim bojkiem jest raczej wszystko w porzadku (moze poza tym bialym)
Jak nie chce jeść i sie chowa to nie jest normalne. Jakie masz akwa ? Parametry - nie chodzilo mi o temp. Przede wszystkim pH, TWW, TWO, NO2/NO3 ...

a wiesz ze bojownik potrafi przez miesiac (a u mnie nawet troche dluzej) zupelnie nic nie jesc? a to ze sie chowa to juz inna nieco sprawa, czasem jest tak ze bojek potrafi wiekszosc czasu spedzic w grocie w ciemnosci a czasem porusza sie zwawo, wydaje mi sie ze jest to spowodowane charakterem ryby, a moze bojek jest wystraszony i nie nawykl do warunkow panujacych w akwa i stad jego zachowanie? przyczyny moga byc rozne...ja pisze tylko o tym co widze we wlasnym akwarium...a jesli ty u swojego bojka (jesli takowego posiadasz) widzisz inne zachowanie to mozesz oczywiscie pisac ze "to nie jestnormalne" ale to sie zupelnie u mnie nie zgadza
Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: