Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Akwarystyka - Forum Akwarystyczne Wodnego Swiata « Akwarystyka « Ryby akwariowe « Głupie zachowanie ryby (zbroinik)
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: Głupie zachowanie ryby (zbroinik)  (Przeczytany 1600 razy)
cent-urion
Nowy
*

« : Sierpień 25, 2006, 10:17:50 »

Po prostu rybka  cały czas siedzi przy wylocie a własciwie w rurce wylotowej filtra ,  tak wystaje jej tylko kawałek płetfy oganowej a głowe musi miec obok wirnika  w srodku , tak jest od poczotku czyli ok 3 dni  , 24 \h na dobe Huh a drugi wiekszy tuz obok mysle ze tez by sie wepchał ale jest wiekszy , o co chodzi Huh
Seboos
Global Moderator
Super aktywny

« Odpowiedz #1 : Sierpień 25, 2006, 15:01:24 »

Prawdopodobnie są lekko zestresowane zmianą otoczenia. U mnie tez to trwało troszkę zanim się przyzwyczaiły (Gibbiceps to dopiero od 2-3 tygodni smiga sobie po akwa nawet przez dzien, natomiast wczesniej tylko wieczorem albo w nocy).
Poza tym zbrojniki to rybki prowadzące wieczorny ryb zycia, więc przez dzień siedzą w ukryciu. Poza tym jeśli nie mają innych kryjówek (kokos, korzeń itp) to filtr będą właśnie traktować jak kryjówkę.

bakuMGK
Super aktywny

Akwarystyka-hobby na całe życie.

« Odpowiedz #2 : Sierpień 25, 2006, 20:06:01 »

i zwroc uwage na to czy on jeszcze zyje, a mianowicie mialem pielegniczki żółte (borelli) i jedna wlazla mi do wylotu filtra i wrecz ja pocwiartowalo Sad

8317910

Tramal
Global Moderator
Super aktywny

I see You...

« Odpowiedz #3 : Sierpień 26, 2006, 08:37:35 »

U mnie też zbrojniczek jak był mały siedział w dyszy filtra. jak urusł i sie nie mieścił znalazł sobie inną kryjówkę. nie sąśdze żeby coś mu dolegało. Napoewno nie jest to brak tlenu - wtedy zbrojniki niebieskie zaczerpują powietrze armosferyczne ("windują " do powierzchni jak kirysy) Pozdr.

112,25
Zyga
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #4 : Wrzesień 07, 2006, 11:30:23 »

ze zbrojnikiem wszystko jest ok. Zbrojniki w naturze żyją w silnych ciekach wodnych, uwielbiają silny prąd wody, nie nadarmo natura wyposążyła je w możliwość przysysania się do podłoża. Po prostu dla nich taki silny strumień wody to raj, wszysto jest ok.

Zyga
Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: