Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Akwarystyka - Forum Akwarystyczne Wodnego Swiata « Akwarystyka « Rośliny akwarystyczne « Roślinki do nowego akwarium :) 120 L
Strony: 1 [2]
  Drukuj  
Autor Wątek: Roślinki do nowego akwarium :) 120 L  (Przeczytany 3656 razy)
Pawelek1
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #15 : Wrzesień 26, 2006, 19:00:28 »

Powtorze w tym temacie Smiley
Mam taki problemik, mam okolo 25kg marmuru i bazaltu, kupionego po 5zl (okazja)  wielkosc, od 2 do 8 mm. I mam problem, jak oddzielić marmur od bazaltu? ;( bo dlubac nie bede 25 kg! Jest jakis sposob? Czy nic sie nie da na to poradzic? Jakies zawiesiny czy cos?  Blagam o pomoc...
Sebastian
Global Moderator
Super aktywny

« Odpowiedz #16 : Wrzesień 26, 2006, 21:23:26 »

Jakies zawiesiny czy cos?

A co chcesz zamienić marmur w bazalt ?  Grin  Jesli znajdziesz sposób to może uda się z ołowiu zrobić złoto  Grin
A tak poważnie to raczej zostaje ci ręczne przebieranie.

385 l - dyskowce
Pawelek1
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #17 : Wrzesień 26, 2006, 21:45:52 »

Hehehehe, nie chce nic zamieniac Smiley ale sa rozne zwiazki koloidow (np niektore oleje z domieszkami soli metali szlachetnych), ktore zawieszaja substancje, oczywiscie nie wszystkie itd. Korzysta sie z prawa roznicy gestosci, bo marmur a bazalt nawet z czego innego sie skladaja... jakbym mial HCl i H2SO4 tonie byloby problemu :], no nic najwyzej z uczelni podprowadze kilka galonow:P, albo pomecze wykladowcow za tydzien?... Tylko nie recznie 25 kg!!!!!! to zajmie wieki!
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 26, 2006, 21:48:24 wysłane przez Pawelek1 » Zapisane
Strony: 1 [2]
  Drukuj  

Skocz do: