Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Akwarystyka - Forum Akwarystyczne Wodnego Swiata « Akwarystyka « Ryby akwariowe « Czy mogę jush wpuszczac 1 ryby?
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: Czy mogę jush wpuszczac 1 ryby?  (Przeczytany 1723 razy)
kolokolokolo
Nowy
*

« : Listopad 05, 2006, 17:45:16 »

we czwartek ok 12 zasadzilem roslinki i zalalem akwa woda uzdatniona preparatem sera aqutan, wode grzeje i filtruje i naswietlam. czy oglbym dzis jush wposcic jakies ryby? obsade w zasadzie jush mam zaplanowana

13 neonow
13 innych neonow lub razbor

lub zaiast tych 2 zrobie 1 stadko 26 sztuk nie wiem co ladniej by wygladalo

harem pretnika karlowatego

5 otoskow
5 kiryskow
zbrojnik niebieski.

jeszczew plannie ma zabke i krewetki, ale nie wiem czym karmic zabke i krewetke?
zastanawialem sie nad wpuszczeniem glonojada bo jush 1 glony sie pojawiaja albo otoskow albo kiryskow

ps. jaka ryba tepi slimaki skutecznie i zmiesci sie do mojego zbiornika?
skoti
Stały użytkownik

« Odpowiedz #1 : Listopad 05, 2006, 18:06:29 »

no nie powinienes poszczac jeszcze ryb woda musi dojrzec (duzo bylo pisane na ten temat) Grin
no ale na slimaki to najlepsze sa  bocje ale nie wiem czy ci sie zmieszcza do akwa do nie podales jaki jest on duzy Huh
kolokolokolo
Nowy
*

« Odpowiedz #2 : Listopad 05, 2006, 18:12:30 »

65/35 cm
skoti
Stały użytkownik

« Odpowiedz #3 : Listopad 05, 2006, 18:23:37 »

no wiec boce (te na slimaki)musza zyc w stadzie a akwa min 100 l wic sam wywnioskuj czy morzesz a co do obsady mysle ze moze byc ale z wuszczeniem poczekaj(ja tak szczerze nigdy nie czekalem az woda dojrzeje byla w akwa 24 h to zaraz ryby wpuszczalem ale nie mialem warunkow by je duzej przechwac poza nim)
 Embarrassed  Embarrassed
kolokolokolo
Nowy
*

« Odpowiedz #4 : Listopad 05, 2006, 18:35:23 »

a kiryski/ otoski mozna kupowac pojedynczo czy to stadne ryby?
Piotrek1
Stały użytkownik

« Odpowiedz #5 : Listopad 05, 2006, 18:36:21 »

stadne
Aro
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #6 : Listopad 05, 2006, 18:49:17 »

Jak akwarium zalałeś II lisitopada to ja bym poczekał chociaż cały tydzień zanim bym wpóścił rybki. Ale lepiej gdybyś poczekał 2 tygodnie aby akwarium "dojrzało" dla lepszego samopoczucia ryb. A co do obsady to napisz jaki masz litraz akwarium.

Pozdrawiam Smiley
frytek
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #7 : Listopad 05, 2006, 22:11:44 »

65/35 cm

Napisal ze 65/35 ale jeszcze jednej wartosci brakuje ;/ Te akwarium ma pewnie z 80l albo cos w tym stylu Tongue
Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: