Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Akwarystyka - Forum Akwarystyczne Wodnego Swiata « Akwarystyka « Ryby akwariowe « Jak długo rybki wytrzymują bez powietrza?
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: Jak długo rybki wytrzymują bez powietrza?  (Przeczytany 2000 razy)
darkx4
Stały użytkownik

« : Listopad 02, 2006, 07:30:41 »

Nurtuje mnie to pytanie ponieważ do najbliższego sklepu mam 30 min. mam zamiar kupić rybki i nie wiem czy wytrzymają bez powietrza ok dwóch godzin. tyle zejdzie z przewozem i z wpuszczeniem do akwarium Huh
« Ostatnia zmiana: Listopad 02, 2006, 07:37:22 wysłane przez darkx4 » Zapisane
kafarski
Gość
« Odpowiedz #1 : Listopad 02, 2006, 09:40:25 »

wytrzymają . to nie jest tak do końca że nie będą miały tlenu w worku jeśli nie ma w nim napowietrzania. pamiętaj że najlepiej jest przez pół godziny dolewać z 2-3 razy wody do worka tej z akwarium aby wyrównać temperaturę i przyzwyczaić ryby. najlepiej zamknięty worek wsadź też do akwarium.
danielpodkarpacie
tylko piękniczkowate troszke dennych
Nowy
*

« Odpowiedz #2 : Listopad 02, 2006, 09:44:36 »

witam kafarski ma sto procent raci  i niezapomnij o prawidłowym transporcie zeby nie było znaczacych spadkuw temperatury  najlepiej wsadz za pazuche i przytul do ciała wtedy temperatyra powina w miare się czymac ja kiedys z targuw transportowałem 5 godzin iwszystkie mam całe i zdrowe do dzis pozdrawiam i powodzenia

nr 1-112 lit
darkx4
Stały użytkownik

« Odpowiedz #3 : Listopad 02, 2006, 10:01:17 »

dzięki chłopaki za porady. mam nadzieje ze mi sie uda i rybki będą całe  papa
danielpodkarpacie
tylko piękniczkowate troszke dennych
Nowy
*

« Odpowiedz #4 : Listopad 02, 2006, 10:27:21 »

niema problemu pozdrawiam i życze powodzenia  wkoncu pocos to forum jest prawda udanych sukcesuw

nr 1-112 lit
Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: