Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Akwarystyka - Forum Akwarystyczne Wodnego Swiata « Akwarystyka « Sprzęt, technika akwarystyczna « Kupiłem wiltr wewnętrzny AQUEL mini i mam pewne problemy
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: Kupiłem wiltr wewnętrzny AQUEL mini i mam pewne problemy  (Przeczytany 2084 razy)
Tomal
Nowy
*

« : Marzec 02, 2004, 11:32:34 »

Witam
Może zaczne od tego że jestem młodym akwarystą mam akwarium 25l mam w nim 6 brzanek sumatrzańskich, 2 mieczyki, danio, 2 brzanki różowe od kiedy włożyłem filtr wewnętrzny coś dzieje się z Brzanami sumatrzańskimi przywaja blisko filtra nawet wpływają pomiędzy filtr a szybe, ostatnio jedna brzanka padła strasznie wyszczuplała, nie wiem co może być tego powodem ? działanie filtra ? dodam ze filtr jet na 30-50l a wody w akwarium mam 22l. może inne ryby nie dają im jeść ? i z głodu padają ? gdzie szukac pomocy ?

Tomal
Góral
Tomek
Global Moderator
Bywalec

Przyjaciel Wiosny

« Odpowiedz #1 : Marzec 03, 2004, 08:30:01 »

dla mnie to problem z obsadą, a nie z filtrem. zdecydowanie za dużo ryb w takim małym baniaczku.
temat przenoszę

gg:1384140
matijasz
Stały użytkownik

« Odpowiedz #2 : Marzec 06, 2004, 14:17:05 »

Brzanki potrzebują akwa długiego minimum 60 cm a ty w tym akwa dusisz 8 sztuk brzanek ?Mieczyki też potrzebują dużego akwa minimum 80 l albo i więcej.

Pozdrawiam
MaTiJaSz
Przem
Stały użytkownik

« Odpowiedz #3 : Marzec 07, 2004, 13:57:48 »

Tak, zdecydowanie masz za dużo rybek w aqwa. Zdaje mi się że filtr może być jednak za mocny i np. szybko wsysać jedzenie... :wink:
Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: