Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: pretniki karłowate  (Przeczytany 2234 razy)
Dj_krystus
Zainteresowany
**

« : Październik 07, 2006, 20:33:00 »

Czy mozna trzymac parke pretników karłowatych w akwa 55l Huh

DJ_Krystus Cool
malzonka
Super aktywny

« Odpowiedz #1 : Październik 07, 2006, 21:08:54 »

Można. Toniewielkie rybki. Trzeba pamiętac o roslinach pływających i pierzastych, np wgłębka do budowy gniazda + jakiś gąszcz aby samica mogła sie ukryć przed samcem.
bakuMGK
Super aktywny

Akwarystyka-hobby na całe życie.

« Odpowiedz #2 : Październik 07, 2006, 23:01:28 »

nie ma problemu !! takie akwa jest dla nich wystarczajace !! stworz im warunki j/w Grin i pamietaj o przykryciu akwa !! powinno byc przykryte zeby nie bylo zbyt duzej roznicy temperatur wody i powietrza tuz nad jej powierzchnia !!

8317910

lukas
Global Moderator
Super aktywny

into U'r eyes my face remains

« Odpowiedz #3 : Październik 07, 2006, 23:03:00 »

ja mam 2 pary w 240L i zamierzam jeszcze jedną parkę dokupić. Piękne ryby. Są bardzo spokojne, nie zaczepiają innych. Samce prowadzą miedzy sobą niegroźne ale za to niezwylke widowiskowe utarczki polegające głównie na prezentacji wielkości i intensywności barw - niesamowity widok.

Dj_krystus
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #4 : Październik 08, 2006, 11:02:16 »

Dzieki chyba sie na nie skusze. Smiley  Wink Czy mozna je trzymac z takimi rybkami jak gupik,neon molinezja ostrousta i danio pregowane???

DJ_Krystus   Cool
MrPukwa
Nowy
*

« Odpowiedz #5 : Październik 14, 2006, 20:42:38 »

wiem że to nie mój temat, ale mam takie pytanie czy mając 2 samce prętników moge dokupić do nich jedną samicę?? czy dobry bedzie taki układ??  Undecided

ps. myśle że spokojnie możesz je trzymac z rybkami przez ciebie wymienionymi Smiley czytałem że najlepiej je trzymać z niezbyt ruchliwymi rybami trzymających sie środkowych i dolnych partii akwarium ,
« Ostatnia zmiana: Październik 14, 2006, 20:44:33 wysłane przez MrPukwa » Zapisane

Moje ulubione ryby to ryby labiryntowe Cheesy
malzonka
Super aktywny

« Odpowiedz #6 : Październik 14, 2006, 20:44:34 »

Oj chyba niekoniecznie. Może to sie dla niej skończyc nieciekawie, bo samce prętników nie należą do gentelmenów Wink Zreszta może dochodzic pomiedzy nimi także do potyczek. Ja bym sie bała, że samica nie będzie miała spokoju i samce ją zamęcza.
MrPukwa
Nowy
*

« Odpowiedz #7 : Październik 14, 2006, 20:47:28 »

no sam nie wiem, chciałem kupic sobie parke, w sklepie zapewniano mnie że to samiec i samica a tak nie jest :/  Angry

Moje ulubione ryby to ryby labiryntowe Cheesy
malzonka
Super aktywny

« Odpowiedz #8 : Październik 14, 2006, 21:20:45 »

Jeszcze nie raz się przejedziesz na sklepie o ile sie nie zastosujesz do podstawowej zasady: musisz wiedziec po co idziesz do sklepu. Najpierw czytamy i sie dokształcamy a potem kupujemy.
dagrzybek13
Gość
« Odpowiedz #9 : Październik 21, 2006, 20:02:23 »

jaki pokarm sie godzi dla prętników ale taki do zdobycia przy domie np dżdżownica muszka owocowa Huh
Raffy
Global Moderator
Super aktywny

« Odpowiedz #10 : Październik 21, 2006, 21:08:24 »

Prętniki lubią jeść wszystko, moje zjadały zarówno jak i pokarmu platkowane i mrożone. Lubiły wodzienia i artemię.

Zawód : akwarysta...
Wszystkie ryby są wyjątkowe! Uszanujmy ich wymagania, podziękują nam dobrym zdrowiem i młodymi...
NIE UDZIELAM RAD PRZEZ PW!
http://www.3cityakwarium.fora.pl/Trójmiejska Akwarystyka
Obecnie: 500L Rafa, 112L roślinne, 160L mcharium
I we mnie drzemie Tanganika i Malawi
Andrij
Super aktywny

« Odpowiedz #11 : Listopad 02, 2006, 16:46:25 »

a czy można dawać prętnikom na jeden dzień ochotke a na drugi płatki itd. Huh Afro

GG: 2202940
Strona klubu w którym gram: www.blekitnipiersciecj.futbolowo.pl

bakuMGK
Super aktywny

Akwarystyka-hobby na całe życie.

« Odpowiedz #12 : Listopad 02, 2006, 17:26:41 »

mozna ale z ochotka nie przesadzaj Cheesy powiedzmy 2 razy w tygodniu wystarczy !! mozesz karmic sercem wolowym, wodzielem itp. no i platki

8317910

Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: