Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: KILKA PYTAŃ!!!!!!  (Przeczytany 1309 razy)
norbi
Nowy
*

« : Listopad 13, 2006, 17:14:29 »

Witam
Mam kilka pytań a mianowicie:
1.Co ile zmienia się wode w akwarium (mam 25 l)i ile trzeba zmieniać ( w sklepie mówiono ze 1/2 wody co 2 tyg. ale nie wiem czy to prawda)i czy trzeba uzdotnić ją (środkiem ktory zmiena wode wodociagowa na dobra dla rybek)
2.Obsada w akwa 25 l. : 2 zbrojniki 6 neonków 2 gupiki oraz 2 małe gupiczki (zaledwie tygodniowe).Czy moge kupić sobie jeszcze z 2 nenki i 2 gupiki?
3.Czy w akwarium 25 l. warto zainstalować kotnik(kupielm go dziś ale on jest dość duży (20cm x 10cm x 10 cm)i  zajmuje prawie polowe akwa.a tak to male są schowane cały czas pod filtrem ;-)
4.twardos ogólna wynosi w moim akwa 8,twardosc weglowa 7,stężenie azotynów 0,1 czy wszytko jest dobre dla rybek jak nie to jakie powinno byc mniejwiecej.
5. czym karmić male gupiki?
6.czemu gupiczka urodzila tylko 2 małe ?czy bedzie jeszcze rodzić bo nadal jest gruba i ma czrna plamke .
7.Jaka powinna być temperatura wody dla tych rybek? Ja mam regularnie 27 stopni.
Bede wdzieczny za każda odpowiedz  <papa>pozdrowionka!! papa
Ropek
Bywalec

« Odpowiedz #1 : Listopad 13, 2006, 17:45:44 »

Ad. 1
Wyeminia sie okolo 20% wody raz na tydzien(lepiej mniej a czesciej) woda wodociagowa musi byc odstana przynajmniej 24h warto dolozyc jakies mikroelementy.
Ad. 2
oddaj zbrojniki bo sa duzo za duze z gupikami, neonki ok ale z gupikami daj sobie spokoj beda sie szybko mnozyc (chyba ze masz komu oddawac)
Ad. 3
Raczej nie warto jak masz jakies kryjowki to gupiki sie zchowają
Ad. 4
Woda mogla by byc bardziej miekka.
Ad. 5
Roztarte pokarmy suche, albo jakies specjalne dla narybku, z wiekiem mozesz zaczac dawac zywy.
Ad. 6
Zalezy w jakim jest wieku, byc moze bylo ich wiecej ale nie zauwazyles.
Ad. 7
Obniz do 24-26 stopni.

norbi
Nowy
*

« Odpowiedz #2 : Listopad 13, 2006, 19:47:20 »

dzięki ==))
Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: