Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Akwarystyka - Forum Akwarystyczne Wodnego Swiata « Biotopy « Ameryka « Problem z żałobniczkami
Strony: 1 [2]
  Drukuj  
Autor Wątek: Problem z żałobniczkami  (Przeczytany 7779 razy)
atria
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #15 : Styczeń 01, 2007, 22:27:43 »

Dziwne.. W moim aqwie żałobniczki to najbardziej odważne ryby. Odnośnie wybarwienia żałobniczek - czy nie jest tak,ze im rybka starsza,tym kolor bledszy..?
RadekGB
Nowy
*

« Odpowiedz #16 : Styczeń 01, 2007, 22:51:31 »

Jest tak, prawda. Żałobniczki jednak te nie są stare, są to raczej młode osobniki. A i w moim starym akwarium(bardzo starym) żałobniczki były odważne i trzymały się w stadzie, mimo że miało tylko 36L. Poczekamy zobaczymy:)

"Jesteśmy sami. Nie jesteśmy sami.
Obie możliwości są przerażające."
- Arthur C. Clarke
atria
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #17 : Styczeń 06, 2007, 10:42:10 »

A propos żałobniczek..dalej..

Zauważyłam,że bardzo lubią szturchać kiryski.. Wystarczy,że kirysek zatrzymuje się i odpoczywa,zaraz dostaje w grzbiet lub płetwę.
bakuMGK
Super aktywny

Akwarystyka-hobby na całe życie.

« Odpowiedz #18 : Styczeń 07, 2007, 13:05:52 »

a jakiej wielkosci masz te zalobniczki Huh po osiagnieciu prawie maxymalnych rozmiarow zalobniczki juz nie plywaja w stadzie tylko siedza oddzielnie i nawet nie lubia towarzystwa innych zalobniczek w swoim otoczeniu !!!

8317910

RadekGB
Nowy
*

« Odpowiedz #19 : Styczeń 07, 2007, 19:54:18 »

Mają mniej więcej 3-4 cm.  Samczyk 3, samiczki po 4. Sytuacja poprawiła się jednak ostatnio, trochę się ożywiły i są znacznie ciemniejsze.

"Jesteśmy sami. Nie jesteśmy sami.
Obie możliwości są przerażające."
- Arthur C. Clarke
malzonka
Super aktywny

« Odpowiedz #20 : Styczeń 07, 2007, 21:01:31 »

Ja z 4 sztuk, 3 mam moim zdaniem dorosłe. Są juz bardziej śmiałe, ale jest więcej roslin i pistia na powierzchni, która zaciemnia troche zbiornik. Jeśli sa w ukryciu to zdecydowanie osobno.
Strony: 1 [2]
  Drukuj  

Skocz do: