Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: krewetki wieloramienne  (Przeczytany 3388 razy)
DOROTAZOFIA
Zainteresowany
**

« : Październik 18, 2006, 18:50:43 »

organizuje nowe 112l. akwa, mam 20 red cherry i dwie filtrujące (no i rybcie) , chce dodać 1-2 krewetki wieloramienne , wiem , że niektóre gatunki mogą być dr apieżne, ale czytałam . że są taki , kore łapią ślimaki. (http://www.akwaria.pl/krewetki/wielkoramienne.html)

co wy na to

112L, atman dr80, fzn3. 5 neonków, 3mieczyki zielone, 3czarne moli, czerwone danio, 4gupiki, 5Endlera, 3platki, danio, 2szczupienczyki dageta, zbrojnik, ampularia, Clithon Sun, świderki i masa roślin, atyla niebieska, red cherryx20,
malzonka
Super aktywny

« Odpowiedz #1 : Październik 18, 2006, 19:20:08 »

Miałam macrobrachium tiwari. Ryb nie atakowały a raczej nie traktowały ich jako pokarm, ale miały po ok 7-8 cm. Natomiast postrzępione płetwy to standard. Atakują ryby jak tylko któraś do nich podpłynie. Obawiam się, że red cherry będa traktowane jako pokarm, bo ja tiwari karmiłam m.in. krewetkami...
lukas
Global Moderator
Super aktywny

into U'r eyes my face remains

« Odpowiedz #2 : Październik 18, 2006, 23:26:32 »

Ja od wczoraj wraz z rybami trzymam 3 sztuki Macrobrachium lancasteri - narazie nie zaczepiają ryb, są wręcz pochliwe.

DOROTAZOFIA
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #3 : Październik 24, 2006, 21:15:22 »

minęło kilka dni, opisz swoje obserwacje, interesuje mnie to , bo organizuję 112 l. chce dodać kilka  wieloramiennych

112L, atman dr80, fzn3. 5 neonków, 3mieczyki zielone, 3czarne moli, czerwone danio, 4gupiki, 5Endlera, 3platki, danio, 2szczupienczyki dageta, zbrojnik, ampularia, Clithon Sun, świderki i masa roślin, atyla niebieska, red cherryx20,
lukas
Global Moderator
Super aktywny

« Odpowiedz #4 : Październik 24, 2006, 21:45:58 »

Są bardzo spokojne, nie zaczepiają żadnych ryb, nawet małych rasborek czy badisków. Przeczesują dno w poszukiwaniu resztek pokarmu. Od wczoraj cięzko je znaleść. Podejżewam, że przeszły wylinkę i się ukrywają.

PS: to nie są krewetki wieloramienne tylko wielkoramienne - od tego, że maja szczypce  Wink

malzonka
Super aktywny

« Odpowiedz #5 : Październik 25, 2006, 06:13:41 »

Lukas a jakiej sa wielkości ? Moje też były spookojne, wręcz płochliwe. Jednak jak ryba podpływała za blisko to machały szczypcami.
lukas
Global Moderator
Super aktywny

« Odpowiedz #6 : Październik 29, 2006, 00:31:24 »

sa jeszcze młode - mają jakieś 4,5cm. one schodzą z drogi rybom. jak jest jakieś zamieszanie przy karmieniu to starają się chwycić kąsek i szybko uciec z nim w spokojniejsze miejsce

wojkus
Nowy
*

« Odpowiedz #7 : Listopad 01, 2006, 20:18:14 »

ja trzymam je w wielogatunkowej obsadzie ryb i mam mnustwo kreweci Babaulti i nic im nie robią mam je ponad rok i sa już naprawde duże .mam też karliki szponiaste i tez jest spokój
DOROTAZOFIA
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #8 : Listopad 11, 2006, 22:41:34 »

zaryzykuje 1 sztukę, czy polecacie jakiś "ładny"gatunek, np. widziałem czarne w prążki, gdzie tego szukać , w małych sklepach nie mają.
ps - szukam też krewetki zielonej.

DOROTAZOFIA
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #9 : Listopad 22, 2006, 22:04:31 »

lanchesteri, czyli szklista, czy ona zajmie się nadmiarem narybku gupika. platki oraz zatoczkami.
czy nie wyrządzi krzywdy ampulariom?!

malzonka
Super aktywny

« Odpowiedz #10 : Listopad 23, 2006, 07:22:35 »

Zatoczka nie tknie, ampulari nie tknie a jak narybek się nawinie pod szczypce to owszem.
malzonka
Super aktywny

« Odpowiedz #11 : Grudzień 21, 2006, 07:25:50 »

W 112 pojawiła się Macrobrachium tiwari a raczej pojawił Wink Cofam poprzednia wypowiedź - Adolf zjadł 2 kiryski panda i dwa raczki. Rozpoczęto w celach ratunkowych dokarmianie kreweta Wink
W 23L pojawila sie para Macrobrachium red claw - są przepiekne Cheesy
Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: