Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: 1 [2]
  Drukuj  
Autor Wątek: Jak sadzić?  (Przeczytany 4903 razy)
rybak
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #15 : Marzec 21, 2007, 13:51:31 »

Na forum był chyba gdzieś wątek jak sprzedawcy robią ludzi w konia poczytaj sobie a dowiesz sie jeszcze takich rzeczy ze"koń by sie usmiał " Wink
micki
Psychopatyczny Morderca Moderatorów
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #16 : Marzec 22, 2007, 19:36:33 »

No sprzedawcy oszukują Angry Wściekły Angry ! Pewnemu gościowi ktoś chciał sprzedać małe pielęgnice pawiooke jako małe ,niedrapieżne rybki...

Dajcie mi broń i pokażcie gdzie moderator!

gg:2724878
artpol
Świat jest piękny............ i groźny
Zainteresowany
**

Artur

« Odpowiedz #17 : Marzec 24, 2007, 20:32:44 »

A wracajac do tematu tego watku......
Ja - jak mialem problem z posadzeniem m.in.zabienic - sadzilem je, wyginajac lekko (pod katem ok.45 stopni) i zasypywalem kamieniami ...
Tylko trzeba uwazac by nie zlamac łodygi.... a poza tym roslina jak jest "krzywo" posadzona to i tak - rosnac - skieruje sie w strone swiatla, czyli do góry  Grin
Sadzac w ten sposob roslinki, nigdy nie mialem z nimi zadnych problemow ....  Smiley
Sprawdzilem to z roslinami majacymi pojedyncze lodygi, bo te ukorzenione i majace wiecej łodyg (odrostów), sadze w "tradycyjny sposob....  Afro

Powodzenia Martusia  papa
Marteczka0007
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #18 : Kwiecień 01, 2007, 14:34:31 »

Dzieki za odpowiedzi.

Dzięki Artur Smiley
Rafael
Zainteresowany
**

lol

« Odpowiedz #19 : Kwiecień 10, 2007, 21:54:05 »

no to pieknie kolejny przyklad niekompetencji sprzedawcow.
moj pan sprzedawca powiedzial mi ze nie trzeba usowac waty czy gabki wiec tak tez zrobilem do czysu az nie przrczytalem tego tematu wiec postanowilem wykopas roslinke bo i tak niezbyt mi rosla i co sie okazuje ze, korzenie sa zgnite koloru czarnego co lepsze ta druga roslinka rosla i wyglada na zdrowa ale postanowilem ze tez ja  wyciagne . w tej roslince oprocz waty bya ona jeczcze owinieta jakims paskiem wydaje mi sie ze olowianym czy ten olow mogl miec zly wplyw na wode w akwarium. wszysto warzucilem i posadzilem roslinki jeszcze raz.
StaszekB
Nowy
*

« Odpowiedz #20 : Kwiecień 11, 2007, 08:00:28 »

Ja rośliny sadzę w ziemi ogrodniczej (oczywiście bez żadnych nawozów)Umieszczam roślinkę w małej doniczce z ziemią i karmezytem zamaczam w wodzie  i delikatnie wstawiam do Akwarium maskując doniczkę żwirkiem. Nie wiem czy jest to odpowiedni sposób ale roślinki rosną ładnie i rybką też nic się nie dzieje.

Obsada 112 l.
2 Skalary
2 Bocje wspaniałe
2 mieczyki
5 neon czerwony
4 kiryski
2 bystrzyki
2 kosiarki
3 gupiki
3 molinezje
Strony: 1 [2]
  Drukuj