Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Akwarystyka - Forum Akwarystyczne Wodnego Swiata « Akwarystyka « Rośliny akwarystyczne « Czy same kamyczki wystarczą aby posadzić rosliny.
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: Czy same kamyczki wystarczą aby posadzić rosliny.  (Przeczytany 1540 razy)
Rudy
Nowy
*

« : Luty 26, 2007, 19:47:45 »

Jak moge posadzić rosliny?? Kupiłem juz jakies 5 roslinek ale wszystkie po prostu sie rozlozyly w przeciagu 2 tygodni. Nie wiem z czego to wynika bo sie na tym nie znam a bardzo chcialbym miec roslinki w akwarium. Mam sredni żwirek. Czy powinienem jeszcze cos dac pod zwirek aby te rosliny sie przyjęły??
dami
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #1 : Luty 26, 2007, 20:03:12 »

a jaka warstwa jest tego żwiru ??

Seboos
Global Moderator
Super aktywny

« Odpowiedz #2 : Luty 26, 2007, 22:21:13 »

Kupiłem juz jakies 5 roslinek
To najpierw dowiedz się co kupiłeś, jakie toto ma wymagania i czy nie jest to przypadkiem błotna roślina (takowe tez sprzedają)
Po drugie ... zależy jaka warstwa jest żwiru. Granulacja też ma znaczenie. Można zastosować rózne biogrunty ale to już wyższa szkoła jazdy Smiley Poza tym podłoże to nie wszystko ... parametry wody też się liczą i no ilości mikro i makro elementów w wodzie.
Najlepiej chyba zajrzec na www.holenderskie.pl

Emi
Global Moderator
Super aktywny

« Odpowiedz #3 : Luty 27, 2007, 08:10:28 »

Jakie masz światło? Jakie akwarium? Jakie masz parametry wody?

W różnym podłożu rosną rośliny. Ja miałam w krewetkarium miejsca z piasku a miejscami podłoże z lawy wulkanicznej średnicy 2 cm i rośliny rosły - więc to niekoniecznie kwestia podłoża.

Pozdrawiam,
Emi

Górnośląskie Stowarzyszenie Akwarystów - www.gsa.org.pl

Małe jest piękne... ale w większym ryby czują się lepiej.
Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: