Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Akwarystyka - Forum Akwarystyczne Wodnego Swiata « Akwarystyka « Nierybiaste « Krewetkarium - jak założyć takie w miarę łtwe w utrzymaniu.
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: Krewetkarium - jak założyć takie w miarę łtwe w utrzymaniu.  (Przeczytany 2628 razy)
King
Stały użytkownik

« : Marzec 19, 2007, 19:36:04 »

Słuchajcie, dojrzewa sobie spokojnie już ze 3 tygodnie moja stara 30-steczka, myślałem tam o różnej obsadzie, ale to małe akwa i jak poczytałem forum to wydaje mi się, że najlepsze będzie na krewetkarium. Napiszcie jaką obsadę i w jakich ilościach mogę tam wsadzić i super by było, żeby to były jakieś nie trudne w chodowaniu krewecie dla początkującego akwarysty, pomóżcie, nie chcę tam wtykać rybek bo to mały baniaczek, acha przy okazji, czy takie małe krewetkarium można czasem potraktować jako kotnik dla piękniczkowatych? Czekam na odpowiedż moich doświadczonych koleżanek i kolegów. Pozdro!! papa

akwa209
Stały użytkownik

« Odpowiedz #1 : Marzec 20, 2007, 08:18:54 »

http://www.akwaria.pl/krewetki/index.html
red cherry, cristal red, babaulti, biene itp. Te krewetki moga byc. Filrtujace sa za duze do twojego akwarium.
« Ostatnia zmiana: Marzec 20, 2007, 08:20:48 wysłane przez akwa209 » Zapisane
brightblade
Nowy
*

« Odpowiedz #2 : Marzec 25, 2007, 13:08:12 »

A jeśli można sie podłączyć do tematu, to samiec czy samica red cherry jest ładniejsza ? tez mi już dojrzewa krewetkarium, nie chce żeby mi sie namnożyły dlatego wezmę albo same samce, albo same samice, pozdrawiam !

gg: 3355880
650l - praca pełną parą
45l   - żałobniczki, neony
Emi
Global Moderator
Super aktywny

« Odpowiedz #3 : Marzec 26, 2007, 14:27:54 »

To może kup sobie amano, one się nie rozmnażają w akwa słodkowodnym więc nie będziesz miał problemów....

Pozdrawiam,
Emi

Górnośląskie Stowarzyszenie Akwarystów - www.gsa.org.pl

Małe jest piękne... ale w większym ryby czują się lepiej.
xmateuszxxx
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #4 : Kwiecień 10, 2007, 08:41:01 »

same samice Huh one chyba nie zyja zbyt dlugo wiec jak sie nie rozmnoza to troszke szkoda

160l
A-smi
Robert
Global Moderator
Super aktywny

« Odpowiedz #5 : Kwiecień 10, 2007, 10:36:45 »

To może kup sobie amano, one się nie rozmnażają w akwa słodkowodnym więc nie będziesz miał problemów....

Ja napisalbym inaczej: rozmnazaja sie, ale larwy musza miec slona wode  Grin .

pozdrawiam
asmi
Emi
Global Moderator
Super aktywny

« Odpowiedz #6 : Kwiecień 10, 2007, 11:29:46 »

Chodziło mi o cały proces rozmnażania - nie tylko o noszenie jajeczek Wink

Pozdrawiam,
Emi

Górnośląskie Stowarzyszenie Akwarystów - www.gsa.org.pl

Małe jest piękne... ale w większym ryby czują się lepiej.
Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: