Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: Ile ryb?  (Przeczytany 1572 razy)
Janusz
Nowy
*

« : Marzec 18, 2007, 00:50:35 »

Jakie ryby do towarzystwa skalarow, i ile skalarow w 240 litrowym akwarium. Czy dyski moga byc razem ze skalarami?
skalar76
Stały użytkownik

« Odpowiedz #1 : Marzec 18, 2007, 08:26:10 »

z tego co słysałem to raczej niema przeciwskazań aby chodować skalary z innymi dyskowcami, a przelicznik na jednego skalara to około 50 litrów wody na 1 dorosłego osobnika a co do towarzystwa to raczej jakieś spokojne ryby żeby nie podgryzały płetw skalarom, mogą być nawet neony ale muszą być chodowane razem od małego wtedy jest szansa że nie zostaną zjedzone
« Ostatnia zmiana: Marzec 18, 2007, 08:28:23 wysłane przez skalar76 » Zapisane
Komandos
Super aktywny

Zambrów

« Odpowiedz #2 : Marzec 18, 2007, 10:34:45 »

A mi sie wydaje że 240 litrów to za mało jak na paletki. Moim skromnym zdaniem to 350 dla palet to minimum. CO innego tyczy sie skalarów, dla nich taki baniak w zupełności wystarcza, nie jest to co prawda azyl ale będzie im sie dobrze mieszkało, jesli oczywiscie odpowiednio urządzisz akwarium no i woda musi być odpowiednia

Wkrótce 100 litrowa tanganika z muszlowcami Smiley
Magdallenah
Ja.
Super aktywny

I'm ;)

« Odpowiedz #3 : Marzec 18, 2007, 11:09:53 »

Ja w pewnym sklepie widziałam jedną paletkę w 25l.  Wściekły  Wściekły  Wściekły
Ludzie to kanibale, ale radze nie wkładać tam paletek bo twoje akwa jest zamałe Cheesy  Grin
Polecam również neony, będą się świetnie prezentować Smiley

Pozdrawiam, Magda.
wiedzmin22
Super aktywny

« Odpowiedz #4 : Marzec 18, 2007, 16:56:38 »

będą się świetnie prezentowac neony ze skalarami tylko trzeba wziąc to pod uwagę że neony są pokarmem w naturze dla skalarów dlatego mogą byc zjadane... te dwie ryby żyją w ameryce południowej w tym samym biotopie dlatego może byc problem...

126 litrów (tarliskowe dla zbrojników niebieskich i neonów)

zbrojniki:
- samiec 10 cm
- 2x samica 8 cm i 7 cm
- neon czerwony 20 sztuk

200 litrów (w trakcie dodawania roslinności):

- 40 małych zbrojników 3 cm długości
- 60 neonów (narybek)
Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: