Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: welonki  (Przeczytany 2937 razy)
Ewen
Nowy
*

« : Maj 05, 2007, 16:28:58 »

witam,
mam pytanie:
te 2 welony mam okolo 5 miesiecy. od jakiegos czasu jaden z nich ( ten z mniejsza iloscia pomaranczowego) zaczal ganiac za druga ryba i szturchac ja w okolicach ogona (z tylu). czy one maja szanse na rozmnozenie sie?? wydaje mi sie ze to jest samiec i samica. po pyszczku jakby ( po mordce;)) jedna wyglada na samiczke(bardziej pozytywnie nastawiona) a druga taka waleczna.  prosze o rade;)
pozdro

wiedzmin22
Super aktywny

« Odpowiedz #1 : Maj 05, 2007, 16:50:50 »

płec u welonów nie rozpoznaje się po pyszczku. samiec w okresie zbliżającego się tarła ma białe malutkie brodawki na pokrywach skrzelowych a u samicy w okolicy odbytu można zauważyc zgrubienie.

126 litrów (tarliskowe dla zbrojników niebieskich i neonów)

zbrojniki:
- samiec 10 cm
- 2x samica 8 cm i 7 cm
- neon czerwony 20 sztuk

200 litrów (w trakcie dodawania roslinności):

- 40 małych zbrojników 3 cm długości
- 60 neonów (narybek)
wisnia_gc
Bywalec

« Odpowiedz #2 : Maj 05, 2007, 17:43:01 »

wiedzmin ma rację. Przyglądnij się czy jedna z nich ma białe brodawki na pokrywach skrzelowych. Z tego co napisałeś wynika że twoje welony mają tarło(moja zochowywały się w identyczny sposób i również na wiosnę). Przyglądnij się im dobrze a odpowiedż będzie prosta Cheesy

akwa_man
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #3 : Maj 10, 2007, 16:42:08 »

U mnie jest podobna sytuacja. z tą różnicą że teleskop gania welona, czy to możliwe żeby między tymi dwiema odmianami złotej rybki doszło do tarła   Huh
wisnia_gc
Bywalec

« Odpowiedz #4 : Maj 10, 2007, 17:26:37 »

Tak, jak najbardziej jest to możliwe

Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: