Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: DANIO PRĘGOWANE  (Przeczytany 2001 razy)
maciukey
Nowy
*

« : Maj 06, 2007, 12:46:49 »

wiem ze ten temat juz był ale mimo to bardzo bym prosił aby te osoby którym sie udało rozmnozyć w tytule wymienione rybki napisały jakie dokladnie mieli parametry tzn wysokość wody temperatura czy miliscie ruszt ikrowy  noo i czy odizolowaliście pare od siebie przed tarlem  BARDZO BYM PROSIŁ O ODPOWIEDZI Wink
wlodek88
Nowy
*

« Odpowiedz #1 : Maj 17, 2007, 17:16:14 »

ja zabardzo na ten temat nie wiem ale dzis udalo mi sie doprowadzic do zlozenia ikry odseparowalem parke podnioslem temp do 27-28 stopni jak zauwazylem pierwsze jajeczka to zabserwowalem ze samica je zjada wiec polozylem da spodzie kratke taka zrobiona z kotnika dla zyworodek i mam ok 30 jajeczek teraz czekam bo wrzucilem samcowi druga pelna samice i czekam powodzenia zycze jak cos sie z tego wykluje to dam znac
wisnia_gc
Bywalec

« Odpowiedz #2 : Maj 17, 2007, 20:23:36 »

Ja przy rozmnażaniu swoich danio podnosiłem temp do 26*(oczywiście w kotniku). Danio nie są zbyt wymagające pod względem parametrów wody podczas tarła. Dobrze jest zastosować ruszt ikrowy(choć ja osobiście go nie stosowałem). Danio w kotniku najlepiej jest umieścić w stosunku 2:1   ( 2 samce i 1 samica). Rybek przed tarłem nie izolowałem choć można to zrobić dla uzyskania lepszych rezultatów(u mnie danio wycierały się w akwa ogólnym co tydzień lub 2 nie pamiętam dokładnie), dlatego możesz je odseparować i dobrze wtedy karmić.
Pozdrawiam i życze powodzenia Good ! papa

Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: