Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Akwarystyka - Forum Akwarystyczne Wodnego Swiata « Akwarystyka « Woda « powiedzcie mi jak zredukowac azotany????
Strony: 1 [2]
  Drukuj  
Autor Wątek: powiedzcie mi jak zredukowac azotany????  (Przeczytany 3792 razy)
Oswald
Super aktywny

Moje Logo

« Odpowiedz #15 : Czerwiec 08, 2007, 21:57:08 »

Zrob test wody w kranie na NO3 i te inne co masz i napisz. Mozesz tez zobaczyc na stronie wodociagow, co tam podaja. Jak znajdziesz, to tez napisz. Ja teraz ide spaciu...  papa

Moje akwa: 375, 112, 63
Lubię projektowanie podwodnych światów.
saczo
Nowy
*

« Odpowiedz #16 : Czerwiec 10, 2007, 10:14:46 »

witajcie ponownie
testu w kranie jeszcze nie zrobilem ale jest dalej problem  wczoraj zmienilem 40l wody w akwa na wode RO i nic sie nie poprawilo wszystko jest na tym samym poziomie (no3 miedzy 80 a 130 ph 8 )
dzis znow zmienie wode i zobacze co bedzie sie dzialo
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 10, 2007, 10:39:15 wysłane przez saczo » Zapisane
TURYSTA
Gość
« Odpowiedz #17 : Czerwiec 11, 2007, 12:22:26 »

akwarium masz bardzo ladne ale no3 jest nie halo zmien test na jbl
u mnie zoolek nie spisal sie  jesli proszek jest bialy to test jest do banki musi miec grafitowy kolor
walcz z tym no3 poprzez upewnienie sie czym masz dobry pomiar
saczo
Nowy
*

« Odpowiedz #18 : Czerwiec 11, 2007, 22:29:38 »

kurcze wlasnie proszek ma grafitowy kolor jeszcze zrobie im dzisiaj raz podmianke i zobacze co sie bedzie dzialo od soboty po roslinkach widze ze zaczyna im czegos brakowac liscie robia sie przezroczyste i do tego wyskakuja na nich male dziurki
po wczorajszej podmianie 40l wody Ro nic sie nie zmienilo azotany nie spadly a jedynie PH zeszlo z 8 na 7.5
zobacze co bedzie rano kiedy wymiesza sie woda Ro z ta z akwa
TURYSTA
Gość
« Odpowiedz #19 : Czerwiec 12, 2007, 11:09:02 »

a dodajesz hydro minerala ? przy podmianach micro i fe powinienes lac i co 2  pewno masz brak fe
poczytaj o objawach niedoboru
a to jest nie mozliwe ze azotany nie spadly cos z testem masz nie tak poswiec sie i kup jbl no3 30 zl na allegro Im szybciej okreslisz co jest z no3 tym predzej unikniesz  problemow
jak ph spadlo to tww i two tez sprawdz to zoolek do tego jest ok test 12 zl 2w1
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 12, 2007, 11:11:54 wysłane przez TURYSTA » Zapisane
Strony: 1 [2]
  Drukuj  

Skocz do: