Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: 1 [2]
  Drukuj  
Autor Wątek: 240l obsada  (Przeczytany 4174 razy)
CyFer
Stały użytkownik

« Odpowiedz #15 : Sierpień 02, 2007, 15:28:39 »

Czyli kirysy i brzanki odpadają... Hmm... A gdyby tak np. 10 kirysów, 5 brzanek sumatrzańskich, 3 zbrojniki + jeszcze jakieś rybki to może brzanki by nie zjadały całego pokarmu?

No i jakie jeszcze rybki byście mi polecili? Oczywiście jakieś co nie rosną duże Smiley Wole małe rybki Smiley

Rafał86
Nowy
*

« Odpowiedz #16 : Sierpień 02, 2007, 15:50:02 »

Witam. kiedyś w 80l miałem sumatry. Było też kilka innych gatunków. Kirysów nie miałem.
Jednak z tego co zaobserwowałem sumatry były spokojne jedynie gdy były młode. Potem musiałem je sprzedać bo wprowadzały lekki terror. Ale zamiast brzanek wpuściłem żałobniczki, które bardziej polubiłem i są znacznie spokojniejsze.
drSystem
Nowy
*

« Odpowiedz #17 : Sierpień 07, 2007, 08:01:49 »

Ja karmie kiryski granulatem welsigran, czasem tabletka i nie ma problemu, nie zauwazylem aby brzanki pobieraly pokarm z dna, co najwyzej zlapia kilka opadajacych granulek, poza tym ich agresja jest proporcjonalna do glodu, u znajomego widzialem zgodnie bytujace sumatry z gupikami, ale w/g mnie byly przekarmiane co raczej nie wyjdzie im na zdrowie. W akwa mam mnostwo kryjowek, poza tym dno jest czesciowo gesto zarosniete - moze to miec wplyw na spokojna koegzystencje brzanek i kiryskow. Ostatnio wyjechalem na urlop i w sumie przez tydzien obsada byla na diecie i nawet taka glodowka nie zmienila zasad w akwa - nikt nikogo nie podgryzal - a ilosc mieszkancow byla taka sama przed jak i po.
« Ostatnia zmiana: Sierpień 07, 2007, 08:05:04 wysłane przez drSystem » Zapisane
bakuMGK
Super aktywny

Akwarystyka-hobby na całe życie.

« Odpowiedz #18 : Sierpień 07, 2007, 14:27:13 »

ja tez uwazam ze brzanki nie powinny byc z kirysami ale jedynie wtedy gdy stado jest male Cheesy znajomy mial stadko 5 brzanek i dreczyly wszysko co sie ruszalo, gdy stado zwiekszyl do 15sztuk brzanki przestaly kogokolwiek zauwazac Grin brzanki moga podbierac pokarm z dna ale nie sadze zeby bylo az tak zle ze kirysy by nie mialy co jesc, ale fakt faktem najlepiej do nich kupic pstre lub spizowe bo sa stosunkowo duze (w porównaniu z habrosusem czy nawet z panda) ja osobiscie na taki litraz polaczylbym brzanki sumatrzanskie ze stadkiem kiryskow Grin a do tego mozna dodac jakies inne brzanki Cheesy taki litraz to naprawde jest pole do popisu Good !

8317910

CyFer
Stały użytkownik

« Odpowiedz #19 : Sierpień 07, 2007, 16:42:48 »

Myślałem, aby kupić też brzanki wysmukłe. Całkiem ładnie wyglądają w stadzie.

bakuMGK
Super aktywny

Akwarystyka-hobby na całe życie.

« Odpowiedz #20 : Sierpień 07, 2007, 22:57:37 »

to tez dobre rozwiazanie Good ! ale bedzie to musialo byc wieksze stadko bo te brzanki sa male (do5cm) i w mniejszym stadzie znikna w akwa, ale pomysl niezly chociaz osobiscie dalbym brzanki odeskie Good !

8317910

Strony: 1 [2]
  Drukuj  

Skocz do: