Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: Napowietrzanie  (Przeczytany 3221 razy)
wrobel
AquaPlant.yoyo.pl
Nowy
*

« : Lipiec 22, 2007, 18:22:27 »

Jak zrobić coś takiego jak na poniższym zdjęciu?

Chce zrobić takie napowietrzanie do akwarium w zdłuż (50cm) akwarium, ale nie wiem jak. Mam brzęczyk (pompkę) i rurkę i z tej rurki chce zrobić napowietrzenie ok 40cm. Czy musze zrobić igłą dziurki czy moge czymś innym bardziej sprawnym. I czy pompka wytrzyma bo igłą dziurki są dość małe.

Proszęo szybko pomoc THX Tongue
CyFer
Stały użytkownik

« Odpowiedz #1 : Lipiec 22, 2007, 18:31:32 »

Lepiej kupić tanio kurtynę napowietrzającą na Allegro. Ja już raz sam robiłem i nie wyszło najlepiej Smiley A dziurki robiłem cyrklem Smiley

http://www.allegro.pl/search.php?string=Kurtyna+napowietrzaj%C4%85ca&category=28063&country=1

wrobel
AquaPlant.yoyo.pl
Nowy
*

« Odpowiedz #2 : Lipiec 22, 2007, 18:35:38 »

Kurtynę  Huh myślałem że zrobie coś sam  Grin, a i dlaczego to nie miało efektu?
CyFer
Stały użytkownik

« Odpowiedz #3 : Lipiec 22, 2007, 18:49:52 »

Może dlatego, że moja kurtyna była grubości wężyka do napowietrzacza, dziurki były za małe i trudno było ją zamontować, więc zrezygnowałem Smiley A no i bąbelki głupio leciały...

jacekst123
Nowy
*

« Odpowiedz #4 : Sierpień 12, 2007, 16:35:01 »

Mozesz zrobic tylko dziurki wypal igla a beda wieksze napewno bedzie dzialac:) Wink
Pito
Nowy
*

« Odpowiedz #5 : Sierpień 13, 2007, 21:06:57 »

Ja wypalałem igłą 6 dziurek i jakoś to chodziło. Ale po miesiącu nie wiem czemu powietrze leciało tylko z dwóch ostatnich dziurek. Wogóle problem jest temn wąż zakopać, ja go tu zakopuje, a tam wyłazi i tak ciągle. Jak już masz robić to pod żwirem zamontuj sztywną rurkę z dziurkami. bo z wężem jest tak, że jak koniec będzie niżej to będzie tam woda i niekoniecznie napowietrzacz wypchnie ją przez rurki na końcu. W efekcie nie ze wszystkich będzie lecieć powietrze. Nie wiem ile kosztuje kurtyna w sklepie, jak do 20 zł to bym kupił, jak powyżej to bym kombinował dalej coś z wężykiem, ale prawda jest taka, że tak kurtyna już mi się znudziła i wogóle nie włączam.
Edit: Widzę na aukcjach na Allegro, że te kurtyny są tanie jak barszcz. Pokombinuj coś z wypalaniem igłą, a jak nie wyjdzie to kupuj bo szkoda zchodu, jeszcze się oparzysz.
« Ostatnia zmiana: Sierpień 13, 2007, 21:10:24 wysłane przez Pito » Zapisane

akwa 60 l profil, 8*platka, 2*molinezja żaglopłetwa+1 mała, 6*neon inessa, 2*glonojad syjamski,
Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: