Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Akwarystyka - Forum Akwarystyczne Wodnego Swiata « Akwarystyka « Ryby akwariowe « Obsady « Z czym pomieszać sumiaki rekinie
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: Z czym pomieszać sumiaki rekinie  (Przeczytany 1272 razy)
pawsib
Nowy
*

« : Wrzesień 18, 2007, 17:33:34 »

Witam!!!
Jestem nowy i początkujący, akwa 100l dostałem w spadku po koledze który wyjechał. Mam w nim 4 sumiaki rekinie  i ze względu na nie kupiłem narożne 350l. w 100 są też 2 bocje wspaniałe i 4 kirys a także 3 glonojady i 2 sumiaki kiryśniki oraz kilka neonków. Chce aby obsada w nowym akwarium odpowiadała sumikom proszę o poradę. oczywiscie 100 zostaje do grudnia bo ją tez wymienie na 200l.
Błazenek
Następca Takaschi Amano (żart ;D )
Super aktywny

« Odpowiedz #1 : Październik 20, 2007, 14:21:39 »

Sumiką Rekinim raczej nie spodoba się narożne akwarium bo one są dużymi rybami i lubią szybko pływać dlatego lepsze byłoby prostokątne a poza tym one wymagają około 600-700l ale narazie możesz tam trzymać jakieś 4 sztuki z zbrojnikami i parą pielęgnic np. mekki.Dobrze by było jakbyś nasadził dużo roślin i zostawił wolną przestrzeń do pływania bo to bardzo płochliwe ryby.Mam nadzieję ,że będziesz miał dużo radości z ich chodowli choć o rozmnażaniu nigdzie nie piszą.Pozdro!  papa
« Ostatnia zmiana: Październik 20, 2007, 14:23:20 wysłane przez Błazenek » Zapisane

Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: