Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: neritina i krewetki  (Przeczytany 2325 razy)
lukasz0207
Zainteresowany
**

Są już krewetki!!!

« : Listopad 23, 2007, 20:49:00 »

Czy moge trzymać krewetki Red cherry z neritina w akwa 25l. Chciałbym 3 neritina i troche krewetek. Nie będą one sobie zawadzać?? I czy nie uszkodzą mi roślin ślimaki neritina??
matka siedzi z tyłu
Super aktywny

« Odpowiedz #1 : Listopad 24, 2007, 00:14:25 »

Nie wydaje mi się, żeby krewetki i ślimaki mogły zrobić sobie nawzajem krzywdę, co najwyżej będą sobie wyjadać glony i będziesz musiał je dokarmiac.

Neritiny nie zjadają roślin, ale mogą niechcący powyrywać mniejsze, słabo ukorzenione roślinki, więc radzę wpuszczać je dopiero kiedy wszystko będzie już dobrze zakotwiczone w podłożu.

ʎɐqǝ uo pɹɐoqʎǝʞ ɐ ʎnq ı ǝɯıʇ ʇsɐן ǝɥʇ sı sıɥʇ
lukasz0207
Zainteresowany
**

Są już krewetki!!!

« Odpowiedz #2 : Listopad 24, 2007, 19:22:01 »

No dzięki za odpowiedz Cheesy Cheesy A lużno będzie 3 neritina i krewetkom Red Cherry w akwarium 25l??
Misquamacus
Super aktywny

« Odpowiedz #3 : Listopad 29, 2007, 20:20:25 »

bez problemu, neritiny to super ślimaczki, mają tyle odmian, jakie planujesz ? mam i neritiny i red cherry i zero problemów Smiley polecam genialne stworzonka Smiley ja mam 4 każdy inna odmianka Smiley

>>>>>>>>www.bojownik.pl<<<<<<<<<
>>>>>>>>   www.fawa.pl  <<<<<<<
lukasz0207
Zainteresowany
**

Są już krewetki!!!

« Odpowiedz #4 : Grudzień 02, 2007, 09:04:27 »

Planuje Red Onion, Red Zebra i Zebra Porcupine. Tylko niewiem czu kupie je w zoologicznych w mojej okolicy bo są ubogie w zwierzeta. A ty gdzie kupowałeś?? A jak z przesyłką tych ślimaków, bo może sobie je zamówie na allegro, choć troche się obawiam poczty polskiej.
Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: