Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: ospa  (Przeczytany 1160 razy)
ŁUKASZ-OLZA
GG 1872108
Stały użytkownik

« : Listopad 22, 2007, 18:51:47 »

Czesc mam maly problem a w sumie moj zanjaomy prosil mnie o rade ale sam niewiedzialem co mu odpowiedziec..

tak kupil on 2 rybki w sklepie i po przyjezdzie i aklimatyzacjii poszly do akwarium i wtedy zauwazyl o nich kilka bilych kropek na ogonie (sa to bocje) nie bylu dluzej niz 30min w glownym zbiorniku i poszly do "szpitala" i tu bylo pytanie
CZY PRZEZ TE 40MIN MOGLO DOJSC DO INFEKCJI W DUZYM ZBIORNIKU CZY CO JUZ PODAWAC CZY CZEKAC NA  OBJAWY?Huh

240L ROSLINNE
Magdallenah
Ja.
Super aktywny

I'm ;)

« Odpowiedz #1 : Listopad 22, 2007, 19:07:17 »

zawsze lepiej podwyższyć temp

Pozdrawiam, Magda.
TURYSTA
Gość
« Odpowiedz #2 : Listopad 23, 2007, 12:03:28 »

Czesc mam maly problem a w sumie moj zanjaomy prosil mnie o rade ale sam niewiedzialem co mu odpowiedziec..

tak kupil on 2 rybki w sklepie i po przyjezdzie i aklimatyzacjii poszly do akwarium i wtedy zauwazyl o nich kilka bilych kropek na ogonie (sa to bocje) nie bylu dluzej niz 30min w glownym zbiorniku i poszly do "szpitala" i tu bylo pytanie
CZY PRZEZ TE 40MIN MOGLO DOJSC DO INFEKCJI W DUZYM ZBIORNIKU CZY CO JUZ PODAWAC CZY CZEKAC NA  OBJAWY?Huh
widzisz jak bys poczytal o bocjach to bys wiedzial ze bocje standardowo maja ospe jak sie je pzyniesie hmm w sumie sam nie wiemd laczego tak jest
ale problemu mozna bylo unknac najpierw przeczyac pozniej kupic
ŁUKASZ-OLZA
GG 1872108
Stały użytkownik

« Odpowiedz #3 : Listopad 23, 2007, 13:04:08 »

MOJ BLAD juz doczytalem i co teraz robic rybiki sa w osobnym zbiorniku podaerm ictio tem ok 29c i pwenie do 10 dni sie wylecza i jak je przenies do duzego zbiornika nie wywoplujac nawrotu choroby !???

240L ROSLINNE
Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: