Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: Co do 20L?  (Przeczytany 1447 razy)
Rafisko
Zainteresowany
**

« : Grudzień 16, 2007, 16:27:40 »

Mam awkarium 45L w którym hoduję dwa młode gupiki Cool . Ostatnio zmieniłem "trochę" aranżację tzn. przedtem było zwyczajne akwarium z toną kabomby, teraz zbiorniku znajduje się 1/2 wody, a w rogu znajduje się usypisko piasku wystające ponad powierzchnię. Czybki roślin wystają z wody, a na małej wysepce w rogu zasadziłem roślinkę lądową. Moim zdaniem bardzo ładnie to wszystko wygląda, szczególnie gdy rybki pływają na mieliźnie wokół wysepki. Dla ryb do dyspozycji jest jakieś 20L wody i zastanawiam się, czy nie zacząc chodowac tam czegoś małego. Myślełam też o krewetkach, ale wolałbym je potraktowac jako dodatek do jakiś małych ryb. Co proponujecie? Myślałem też o bojowniku.
Misquamacus
Super aktywny

« Odpowiedz #1 : Grudzień 16, 2007, 16:41:09 »

ja bym dał bojownika i żabki Smiley

>>>>>>>>www.bojownik.pl<<<<<<<<<
>>>>>>>>   www.fawa.pl  <<<<<<<
Ropek
Bywalec

« Odpowiedz #2 : Grudzień 16, 2007, 17:09:35 »

a na małej wysepce w rogu zasadziłem roślinkę lądową.
tzn. jaką roślinkę Huh

Rafisko
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #3 : Grudzień 17, 2007, 22:39:21 »

Nie pamiętam łacińskiej nazwy, ale wiem, że może byc też znacznie zanurzona w wodzie, noi oczywiście to nie polska roślina Tongue tylko jakaś tropikalna. Wogule to tylko odnóżka, więc to w tej chwili właściwie to jest najmniej ważne. Fajny pomysł z żabkami, pewnie karlikami.
marnes
Stały użytkownik

Ciekawe czy można hodować taką rybkę w domu...

« Odpowiedz #4 : Grudzień 19, 2007, 12:23:12 »

No fajne są żabki.A ceny nie są tak złe choć  Embarrassed są różne gatunki żabek jedne nawet śpiewają jak kanarek Cheesy i taka żabcia kosztuje tak ok. 300 zł  Cheesy

Pozdrawiam Smiley

GG 10744841 Mój były mały pies teraz jest większy
Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: