Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: Rośliny bez ładu i składu...  (Przeczytany 1016 razy)
Okrass
Zainteresowany
**

FotograF / StarY WilK MorskI =)

« : Styczeń 22, 2008, 11:18:25 »

Rośliny bez ładu i składu...Chodzi mi o to, że moje rośliny rosną jak chcą, ta łodyga w jedna, tamta w drugą, u musze przyznać że to brzydko wygląda...  Undecided
Jak nakłonić rośliny by rosły ładnie tak jak na wystawach...  Cheesy
I co najważniejsze jak je przycinać, coś tam z nimi robie ale nie wiem czy można to nazwać przycinaniem....  Huh Grin
Oto one:
1. Najas Guadelupensis
2. Hydrophila Polisperma
3. Bacopa sp
4. Valisneria
5. Microsorum
6. Java Moss
7. Fontinalis Hypnoides

AQWA 51l
7 x Neon Innesa (Paracheirodon innesi)
Kirys Spiżowy (Corydoras aeneus)
2 x Zbrojnik Niebieski (Ancistrus multispinis)
2 x Barwniak Czerwonobrzuchy (Pelvicachromis pulcher)
3 x Krewetki Amano
Krewetka Filtrująca
Świderki
=)
P.L
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #1 : Styczeń 22, 2008, 11:39:06 »

Microsorum można posadzić na korzeniu w który wszepią się korzenie co jest praktyczne bo będzie rósł wzdłóż korzenia który możesz przestawić w dowołną pozycje u czubkow roślin liści mogą tworzyć nowe młode rośliny które można odciąć przesadzając w inne miejsce lub pozbywając się ich . Bacopa posadż blisko bocznej ścianki dzięki czemu roślina nie będzie rosła skręcając w nieodpowiednie strony tylko bedzą ładnie  skręcala w strone przeciwną do ścianki przy tym będzie ładnie dekorowały bok akwarium .Valisneria jak posadzisz dużą ilość tych roślin z tyłu będom robiły fajną gęstwine , rozłogi rośliny rosną w lini prostej . pozdro  papa
Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: