Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: 1 [2]
  Drukuj  
Autor Wątek: akwarium 112l w spadku...  (Przeczytany 3357 razy)
sircula
Bywalec

« Odpowiedz #15 : Styczeń 21, 2008, 20:01:27 »

moja znajoma w akwarium 30l trzyma wywrotka, suma rekiniego, 6 gupików, 10 neonków, 2 zagrzebki afrykańskie, samca bojownika, 3 żabki i jakieś krewetki... więc u mnie nie jest jeszcze aż tak źle Wink

To po to zadajesz pytania na forum , żeby po odpowiedziach udzielonych Ci przez forumowiczów pisać "spokojnie" i podawać jakiś delikatnie mówiąc dziwny przykład koszmarnej i nieprzemyślanej obsady?? To po co te pytania?
Pozdr.

"Nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów, dopóki nie poznałem internetu." - Stanisław Lem
<br>http://www.artrock.pl/recenzje_sc.php?id=2365
jareksslub
Nowy
*

« Odpowiedz #16 : Styczeń 21, 2008, 20:22:49 »

moja znajoma w akwarium 30l trzyma wywrotka, suma rekiniego, 6 gupików, 10 neonków, 2 zagrzebki afrykańskie, samca bojownika, 3 żabki i jakieś krewetki... więc u mnie nie jest jeszcze aż tak źle Wink

To po to zadajesz pytania na forum , żeby po odpowiedziach udzielonych Ci przez forumowiczów pisać "spokojnie" i podawać jakiś delikatnie mówiąc dziwny przykład koszmarnej i nieprzemyślanej obsady?? To po co te pytania?
Pozdr.

A po co Ty się wywyższasz? Ten "dziwny przykład" to była taka tylko dygresja...
Tak na prawdę nikt nie udzielił mi konkretnej podpowiedzi, bo odp. w stylu "skalary odpadają" to nie jest żadna rada.
"Rób jak chcesz ..." Dzięki Mistrzu za pozwolenie...
Przecież ja nie chcę hodować tych rybek na sprzedaż, czy wystawy, mają cieszyć oko... Pewnie, mogę trzymać 3 kakadu i nic więcej, ale po co?
Nikt się nie rodzi z wiedzą o akwarystyce, wyluzujcie trochę...
sircula
Bywalec

« Odpowiedz #17 : Styczeń 21, 2008, 20:42:26 »

A po co Ty się wywyższasz? Ten "dziwny przykład" to była taka tylko dygresja...
nie wywyższam się tylko stwierdzam , że jest to tak jak napisałem dziwny przykład, bo taka obsada nie jest IMHO żadnym punktem odniesienia.
Tak na prawdę nikt nie udzielił mi konkretnej podpowiedzi, bo odp. w stylu "skalary odpadają" to nie jest żadna rada.
"Rób jak chcesz ..." Dzięki Mistrzu za pozwolenie...
Nie dziwie się , że tak Ci Seboos napisał, bo właśnie szukasz rady na forum, a jak ją dostajesz to masz ją gdzieś i tyle. Wiesz lepiej to nie pytaj. Bo po co.

pzdr

"Nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów, dopóki nie poznałem internetu." - Stanisław Lem
<br>http://www.artrock.pl/recenzje_sc.php?id=2365
jareksslub
Nowy
*

« Odpowiedz #18 : Styczeń 21, 2008, 22:48:23 »

Ok, wątek można już zamknąć albo zlikwidować. Dzięki za wszystkie dobre rady!
Pzdr
seba75
Gość
« Odpowiedz #19 : Styczeń 21, 2008, 23:43:58 »

po co stosujesz dygresje jesli z gory wiesz ze ludzi to wkurzy?

co do twojej obsady to ci wytlumacze :
kakadu i ramireza podobny harakter ryb jak dorosna beda sie ganiac w zbiorniku - krotka pilka - chcialbys sie ganiac po 12 godzin dziennie tam i spowrotem ? chyba nie - to akwarium jest za male dla ramirez i kakadu
skalar - ryby potrzebuja dosc wysokiego akwa, oczywiscie mozesz je hodowac az podrosna tylko po co? okaze sie ze oddasz je gdy podrosna razem z zjedzonymi neonkami wiec jaki to ma sens?
dlugonos i glonojady z czasem tez beda do oddania i to po krotce masz swoja obsade

czy nie lepiej dostosowac rybki do waronkow jakie masz w akwarium? przemysl to nim znowu napiszesz o 100 rybach w 30 l akwarium
Strony: 1 [2]
  Drukuj  

Skocz do: