Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: 1 [2]
  Drukuj  
Autor Wątek: Sebi 112L  (Przeczytany 2846 razy)
sebi
Nowy
*

« Odpowiedz #15 : Luty 13, 2010, 23:45:35 »

To w takim razie będę musiał wyrzucić łóżko z domu i wrzucić 500L, a ja sobie pośpię na podłodze Wink
asagoth
Coldwater
Super aktywny

Rock 'n' roll baby

« Odpowiedz #16 : Luty 13, 2010, 23:46:09 »

nie 1000+ a jedynie ok 200l i 40 cm słupa wody...
Podobać nie podobać bez oświetlenia żadne rośliny rosnąć nie będą a akwarium bez roślin przy nikłej filtracji i wiedzy opiekuna zaowocuje chorobami
więc warto czasem posłuchać rad innych ludzi...

Zozolek
Stały użytkownik

Mój Zbrojniczek ;)

« Odpowiedz #17 : Luty 13, 2010, 23:47:41 »

Skalary min.200ll a ty nie dość , ze nie pokazałeś (napisałeś) ze takie masz to jeszcze w 112 masz jeszcze inne  ryby.
Jeśli chcesz to wsadź sobie to akwarium , tylko myślisz ze wrzucisz je zaraz po zalaniu czy jak???

-112l - Ogólne.
-20l - Przyszłe Krewetkarium.

Pozdrawiam
sebi
Nowy
*

« Odpowiedz #18 : Luty 13, 2010, 23:48:25 »

Pokrywa będzie w przyszłym tygodniu więc spokojnie.. filtracja też jest przecież. No chyba, że znowu za mały filtr kupiłem, jak dla Was.
EDIT:
Co do wrzucenia ryb po zalaniu to nie miałem wyboru i musiałem jak najszybciej je eksmitować, ponieważ dostałem ryby wczesniej, niż się spodziewałem.
« Ostatnia zmiana: Luty 13, 2010, 23:50:56 wysłane przez sebi » Zapisane
Zozolek
Stały użytkownik

Mój Zbrojniczek ;)

« Odpowiedz #19 : Luty 13, 2010, 23:50:21 »

Nie podałeś nawet parametrów...Chociaż nie wygląda , ze jest wydajny , no ale uczysz sie więc nie krytykujmy , pomóżmy kazdy taki był , bo przez takie pisanie tylko sie zniechęcisz.Podaj parametry filtra a grzałka jest czy nie?

-112l - Ogólne.

Pozdrawiam
sebi
Nowy
*

« Odpowiedz #20 : Luty 13, 2010, 23:52:04 »

wiem, że filtracja jest 700L/h a grzałka 150W o ile dobrze pamiętam
Zozolek
Stały użytkownik

Mój Zbrojniczek ;)

« Odpowiedz #21 : Luty 13, 2010, 23:54:21 »

Czyli ok , moim zdaniem.

-112l - Ogólne.

Pozdrawiam
bebikk
Bywalec

nowa przygoda z krewetkarium

« Odpowiedz #22 : Luty 14, 2010, 12:47:03 »

imo taki filtr do 112 jest stosunkowo dobry, lecz filtr filtrowi nie rowny, sa firmy ktore maja podobne przeplywy wody a sa zawodne w cholere za przeproszeniem... Obserwuj czy filtr traci po 3-7dniach na wydajnosci, jesli tak to na nic Ci taki bo musialbys go wlasnie co tyle dni czyscic a bakterie nitryfikacyjne i inne zawarte w wkladzie filtracyjnym sa niezbedne do utrzymywania pewnych istotnych parametrow wody jak NO2 i NO3 ktore sa trujace dla ryb z czego konsewkencja bedzie ich zgon stosunkowo szybki.

obsade nie musze komentowac bo wiele osob juz do tej pory powiedzialo to samo co sam bym napisal

rosliny musisz zasadzic jakies, nie sa one tylko ozdoba, takze przejmuja pewne substancje ktore wspomagaja utrzymywanie parametrow, wiec z gory polecam TYLKO zywe rosliny
Rada przy zakupie. nie wierz na slowo sprzedawcom, mnie dla przykladu wcisneli rosline ktora nie jest wodna roslina, wytrzymala 2tygodnie bez gnicia a teraz nadaje sie do wyrzucenia...
poczytaj na temat roslin, ryb. Zadaj pytania w odpowiednich dzialach tutaj a pomozemy Ci, nikt nie podaje tutaj nieprawdziwych informacji

w kupie siła więc napakujmy do 25l jak najwięcej ryb!
Zozolek
Stały użytkownik

Mój Zbrojniczek ;)

« Odpowiedz #23 : Luty 14, 2010, 15:56:00 »

Dokładnie , tyle ze te akwarium juz funkcjonuje ,więc chyba nie możliwe jest to co napisałeś o wydajności

-112l - Ogólne.

Pozdrawiam
Strony: 1 [2]
  Drukuj  

Skocz do: