Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Akwarystyka - Forum Akwarystyczne Wodnego Swiata « Akwarystyka « Choroby « Dziwne zachowanie teleskopa...
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: Dziwne zachowanie teleskopa...  (Przeczytany 1130 razy)
Oli$
Nowy
*

C:\Documents and Settings\Oliwka\Moje dokumenty\Mo

« : Marzec 29, 2008, 23:51:50 »

Proszę o pomoc w sprawie dziwnego zachowania mojej rybki Cleo...
Mam ją ok.1  miesiąc (może trochę mniej).
Długo "leży" pod powierzchnią wody tzn. nie rusza się tylko "idzie z prądem" i zaczyna się ruszać  dopiero po jakiś 20 sek. (czasem przędzej)
Je wszystko jak jej nasypię...
Czasem podpływa na samo dno i czegoś szuka...
To jest moja pierwsza rybka więc nie znam się za bardzo na tym, wiem tylko że nie może być w kuli, mam ją karmić raz dziennie i że ma mieć cały czas włączony filtr...
Proszę o wskazówki i dziękuję z góry...

PS: Kiedyś jak weszłam do pokoju to leżała nieruchomo w rogu z roślinką (zdarzyło się tak chba 3 razy i od tamtego czasu zachowuje się tak jak opisałam na początku).
suselek72
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #1 : Kwiecień 06, 2008, 21:51:00 »

welony pływają przy powierzchni wody jak mają mało miejsca lub mało powietrza to że spokojnie dryfuje to normalne zachowanie tych ryb i to że żerują przy dnie także jest normalne swego czasu miałam 6 welonów w tym dwa teleskopowe były spokojniejsze i bardziej płochliwe, dokup jej towarzystwo koniecznie!,woda musi być nie za ciepła max.20st.C i pamiętaj że welony mają szybszą przemianę materii niż inne rybki karm ją kilka razy dziennie małymi porcjami mrożonym płatkami tabletkami żywym o każdej porze dnia inny pokarm nie przesadz z mięsem bo otłuszczają się narządy wewnętrzne i rybka ci zdechnie a i na pewno będzie ci obgryzać roślinki ja swoim kupowałam regularnie moczarkę żeby sobie zjadały kabomba też się nada  papa
Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: