Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: 1 [2]
  Drukuj  
Autor Wątek: dzartek 112l  (Przeczytany 8910 razy)
Misquamacus
Super aktywny

« Odpowiedz #15 : Marzec 09, 2008, 10:43:16 »

przerybienie, żadne pielęgnice, albo brzanki, albo prętniki, neony ok, ale z prętnikami, brzanki jeśli już to same w ilości 10-11szt, 6-7 kirysków

>>>>>>>>www.bojownik.pl<<<<<<<<<
>>>>>>>>   www.fawa.pl  <<<<<<<
dzartek
Nowy
*

« Odpowiedz #16 : Marzec 09, 2008, 21:07:21 »

przerybienie, żadne pielęgnice, albo brzanki, albo prętniki, neony ok, ale z prętnikami, brzanki jeśli już to same w ilości 10-11szt, 6-7 kirysków
tak w skrucie to jakie ryby wybrać.
dzartek
Nowy
*

« Odpowiedz #17 : Marzec 15, 2008, 07:33:05 »

teraz zmieniłem akwarium cały osprzęt został bez zmian tylko rybki się pozmieniały

5 brzanek
5 kirysków
5 pawich oczek
3 małe glonojady
8 neonków czerwonych

zdjęcia
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/dc9a31b50d6e96f4.html
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/9e8ac4bec4a7c735.html
« Ostatnia zmiana: Marzec 15, 2008, 07:34:37 wysłane przez dzartek » Zapisane
Misquamacus
Super aktywny

« Odpowiedz #18 : Marzec 15, 2008, 08:42:04 »

to tylko czekaj, aż brzanki zatłuką gupiki i neony  Undecided
radzę Ci posłuchac co napisałem wcześniej .....
zamki i figurki ohydne, woda też syfiasta .....

>>>>>>>>www.bojownik.pl<<<<<<<<<
>>>>>>>>   www.fawa.pl  <<<<<<<
sircula
Bywalec

« Odpowiedz #19 : Marzec 15, 2008, 09:34:22 »

Zajmij się tą tapetą...bo jakkolwiek będziesz się starał poprawiać wygląd swojego zbiornika to zawsze każdy jak kliknie na link z fotką to najpierw zobaczy te plamy od tapety...Tapeta najlepiej ciemna jednolitego koloru.Zwyklły kawałek czarnego brystolu w papierniczym kupisz tanio i będzie tło jak malowane....
Drugie co widzi człowiek to oczywiście zamek. Ja wiem , że Nature , podwodne krajobrazy które popularyzuje pan T. Amano są odpowiednikami świata nadwodnego i właśnie z pól, łąk, lasów czerpie gość inspirację, ale za cholere zrozumieć nie mogę czemu ludzie kupujecie te zamczyska. To się nadaje jako dekoracja planszy Warhammera, a nie do akwa:).
Nie poddawaj się walcz dalej.
Pozdrawiam

"Nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów, dopóki nie poznałem internetu." - Stanisław Lem
<br>http://www.artrock.pl/recenzje_sc.php?id=2365
dzartek
Nowy
*

« Odpowiedz #20 : Kwiecień 19, 2008, 16:42:21 »

nic sie praktycznie nie zmieniło tylko filter jest teraz:
zewnętrzny atman CF- 600
flora:
6 -brzanek
3- pawie oczka
5 kirysków
3 glonojady
i jeszcze 3 ryby które nie znam
zdjęcia:
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/6281df40b3d14163.html
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/b44d8c222eea6d35.html
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 19, 2008, 17:12:12 wysłane przez dzartek » Zapisane
Torro
Stały użytkownik

« Odpowiedz #21 : Kwiecień 19, 2008, 17:12:52 »

to jak nic się nie zmieniło to po co piszesz - pozycjonujesz się  Huh

pozdr.Torro

P.S.-czegoś nie rozumiem o 17:42:21 piszesz cytat"nic się nie zmieniło tylko filter" jak Ci odpisuję to zmieniasz treść swojej wiadomości i dodajesz opis i zdjęcia  Undecided

Tak poza tym coś się zmieniło : bo wywaliłeś tło i jest więcej roślin  Good !
a i pisze się filtr  Grin
jeszcze raz pozdr.Torro
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 19, 2008, 17:21:56 wysłane przez Torro » Zapisane
dzartek
Nowy
*

« Odpowiedz #22 : Kwiecień 19, 2008, 17:14:59 »

napisałem przeciesz praktycznie !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Angry jak napiszesz następnie to dobrze poczytaj
Torro
Stały użytkownik

« Odpowiedz #23 : Kwiecień 19, 2008, 17:27:28 »

wiesz jak masz tak pogrywać to napiszę to tylko raz uważaj co piszesz  Wściekły -sorry za OT więcej w tym wątku głosu nie zabiorę
i nie pozdrawiam Torro.

anrd
Super aktywny

« Odpowiedz #24 : Kwiecień 19, 2008, 17:29:52 »

A ja uważam dzartek że Twoje akwarium to jakiś żart. Ten statek, ten zamek... W Twoim przypadku akwarystyka zamiast iść w naturalność idzie w tandetność....
Nie obraź się - to moje zdanie i oczywiście możesz się z nim nie zgodzić.

adriano210
Bywalec

« Odpowiedz #25 : Kwiecień 19, 2008, 20:08:53 »

dajcie chlopakowi spokoj trzeba mu wytłumaczyc po prostu,

1) musisz se odpowiedziec co to jest akwarium i co ma ono przedtawiac - akwarium z zalozenia ma prezenotowav wycinek zywej natury zamknietej w szkle
tu nie ma miejsca na wraki pierdoły itd, chyba ze w twojej okolicy w zbiornikach wodnych mozna znalezc takowe wynalazki

2) brzanki sumatrzanskie to dosc podłe ryby lepiej trzymac je z innymi brzankami lub z rybami ktore umieją sie obronić, napewno nie jest polecane trzymanie brzanek sumatrzanskich razem z rybkami ktore maja weloniaste płetwy/ nastepnym razem zanim kupisz rybki poczytaj o nich zresztą kazdy ci powie ze sumatry to podłe ryby i rosną dość duze wiec moze stadko brzanek sumatrzanskich zamienil bys na 2 samce i 3 lub 4 samice brzanek rózowych to tez ładne rybki i sa spkokojne

3) co do zamków - wiesz uwierz na słowo ze jak wyjmniesz plastyk z akwarium a wlozysz ładne skałki i pare korzeni to akwarium bedzie miłe dla oka, naturalne dla ryb i korzenie będą wpływać pozytywnie na parametry wody

mozesz rad poisłuchac lub dalej miec ze tak powiem akwarium byle jakie

4) nic tak nie dodaje uroku jak stadka rybek plywające na tle roslinnosci wodnej - jest duzo roslin szybko rosnacych które pomogą twojemu akwarium zachowac stabilnosc warunkow fizykochemicznych i znacznie je upiekszą

posumowując
zamien brzanki sumatry na rózowe
dodaj roslin - duzo roslin
oddaj zamki
daj korzenie
i bedzie git :!:!:!

Ula
Zainteresowany
**

Moja pSinka:)

« Odpowiedz #26 : Kwiecień 19, 2008, 20:24:20 »

dzartek jesteś strasznie uparty. Powinieneś się uczyć ma wcześniejszych błędach. To nie jest tak,że idziesz do sklepu i kupujesz rybki,które Ci się podobają. Ryby mają różne wymagania co do wody, pokarmu, a także tego z kim żyją. Nie wsadzisz rekina, czy pirani razem z molinezją. Zresztą sam się przekonasz co do brzanek-gupiki niebawem stracą ogonki.

45 l
7 neonów innesa
3 danio
1 neritina communis
mania40
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #27 : Kwiecień 19, 2008, 23:30:39 »

A ja uważam dzartek że Twoje akwarium to jakiś żart. Ten statek, ten zamek... W Twoim przypadku akwarystyka zamiast iść w naturalność idzie w tandetność....
Nie obraź się - to moje zdanie i oczywiście możesz się z nim nie zgodzić.

Nie tylko twoje zdanie, moje też. Dodam jeszcze dzartek, że ryby to fauna a nie jak napisałeś flora.
Strony: 1 [2]
  Drukuj  

Skocz do: