BZDURA!!!! krwetki karłowate nadają się tylko i wyłącznie do krewetkarium inaczej albo będą się bały wyjść z kryjówki i w ogóle nie będziesz ich widywał albo neonki je zabiją[u mnie tak było gdy byłem jeszcze niedoświadczonym akwarystą] a więc lepiej ich nie kupuj mam z krewetkami ogromne doświadczenie i wiem że krewetki karłowate[oprócz amano] nadają się tylko do krewetkarium[wrazie co to to pytanie o to czy krewetki ozdobne mogą być trzymane z neonami,kiryskami spizowymi zbrojnikiem niebieskim[na przechowaniu u kolegi]itp. to był post mojego brata..
Jak krwetki trzyma sie z rybkami malymi (mlodymi) to z czasem przyzwyczajają się do rybek i wychodzą o każdej porze dnia i nocy, przykład: mój kolega ma 240l, trzyma w nim red cherry, babaulti, cardiana, z rybek: skalary, bojownika, neony, gupiki, zbrojnika niebieskiego i kiryski. Rybki kupił jak byly bardzo mlode, wiec przyzwyczaiły sie do krewetek a krewetki do nich. Krewetki sie juz duzo razy rozmnazaly. Skalary nic, a mają 15 cm wysokości, wiec chodowla krewetekpolea na doświdczeniach i przede wszystkim trzeba dużo czytać.
Ps. Na forum bylo troche wątków o tym jak rybki drapiezne przyzwyczajają sie do spokojnych, np skalary do neonów.