Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: Jakie akwarium ...  (Przeczytany 2353 razy)
wito
Nowy
*

« : Lipiec 07, 2004, 13:56:36 »

Pytanie kieruje do akwarystów którzy mają doświadczenie w hodowli rybek.  :!:  :!:

Jakie akwarium lepiej utrzymać w czystości z dobrze dobraną obsadą rybek. :?:
1. Akwa poj. 250 L - 400 L
2. Akwa poj. 70 L - 120 L

Słyszałem że im większe akwarium tym lepiej jest wszystko utrzymać w czystości. Smiley

Dodam że sprzęt jaki ma być w akwarium bedzie z najwyższej półki taki żeby wyrobił wszystkim wymaganiom dużego zbiornika. Cool

Bede potrzebował w najbliższym czasie stałego kontaktu z osobą nie koniecznie z okolic mojego miasta w pomocy założenia odpowiedniego akwarium doboru obsady, sprzętu itp...  Cheesy

Vito
Tramal
Global Moderator
Super aktywny

I see You...

« Odpowiedz #1 : Lipiec 07, 2004, 19:34:27 »

Osobiście uważam że im większe akwarium tym lepiej. Chodzi tu o utrzymanie równowagi biologicznej. No a czystość to już zależy od ryb i od hodowcy.
Jeśli chodzi o sprzęt a zwłaszcza o filtry to preferuję mniejszy przepływ wody na godzinę przez jak największą powierzchnię filtracyjną. Ale większość doli jednak im więcej na godzine tym lepiej (ja się z tym nie zgadzam) ale kto ma rację nie będę odceniał poprostu zostane przy tym co uważam za najlepsze.

Wracając do akwa polecam jak największy zbiornik. Jednak przed założeniem to sporą lekturke jakiejś dobrej książki akwarystycznej... Poizdrawiam i życzę udanego zakładania Smiley

112,25
tomeek7
Bywalec

« Odpowiedz #2 : Lipiec 07, 2004, 19:53:22 »

ja rowniez uwazam ze im wiekszy zbiornik tym lepiej. bedziesz mogl zachowac lepsza rownowage itp. Na pewno bedzie mniej czyszczenia. Z drugiej strony przysparza to troszke klopotow. Im wiekszy zbiornik tym wiecej kasy musisz na niego wydac i pojawia sie problem z miejscem w domu. Sad

...::: 126 litrów :::... zmiana obsady
...:::25 litrów :::...Mała Tanganika
Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: