Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Akwarystyka - Forum Akwarystyczne Wodnego Swiata « Akwarystyka « Ryby akwariowe « czym karmic glonojada i krewetki
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: czym karmic glonojada i krewetki  (Przeczytany 3003 razy)
Runo
Nowy
*

« : Maj 17, 2008, 21:09:47 »

Witam mam glonojada, w akwarium nie mam zbytnio glonow a slyszalem ze one raczej glonow to nie jadaja, czym je nalezy karmic?

na przyszly tydzien natomiast mam dostac krewetki BABAULTI i tez mam pytanie czym to sie karmi i jakie duze rosna ?

Pozdrawiam
Robert

Gadu-Gadu - gg:865508
Smerfcio
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #1 : Maj 18, 2008, 10:58:31 »

Glonojady nie pogardzą sałata, specjalnymi tabletkami (już za 10 zł kupisz 60 tabletek), kawałkiem jabłuszka a resztę to niech inni powiedzą Smiley
P.S oczywiście wszystko oprócz tabletek musisz wyparzyć, żeby np. nawozy na sałacie nie zostały.
mario27-28
Super aktywny

« Odpowiedz #2 : Maj 18, 2008, 11:47:44 »

Ponadtto marchew,papryka,brokuły,kalafioe.Warzne żeby w swojej diecie miały drewno(jakiś korzonek jako dekoracja)

damjakas
moje akwa
Stały użytkownik

co sie tak gapisz

« Odpowiedz #3 : Maj 18, 2008, 15:00:15 »

Babaulti to nie karm, bo wtedy przestaną czyscic Ci akwa z glonów, rosną chyba oklo 5 - 4.5 cm

240l Guramiowete:
- 9 Wielkopłetwów, 6 gurami mozaikowych, 6 gurami dwuplamistych, gromadka, około 10 gurami złotomozaikowych (niestety mamusia zdechła), gęsta Azjatycka roślinność
54l neonkarium
- 8 neonków czerwonych i około 16 małych cudem przetrwał
gurami999
Master of disaster
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #4 : Maj 18, 2008, 19:49:36 »

Babaulti to nie karm, bo wtedy przestaną czyscic Ci akwa z glonów, rosną chyba oklo 5 - 4.5 cm
Może być mały problem bo zbrojniki nie widzą dna, więc chwilę trwa zanim znajdą tabletki, natomiast krewetki widzą dno i mogą zabierać pokarm przed zbrojnikami Undecided

Akwarium 60l

5x neon czarny
6x neon czerwony
1x bystrzyk barwny
1x mieczyk

Mieczyk i bystrzyk ze starej obsady...
I atak glonów...
michal114d
Stały użytkownik

« Odpowiedz #5 : Maj 18, 2008, 20:07:20 »

mam w swoim akwa glonojady, za kazdym razem wrzucam dla nich pokarm w jedno miejsce, skutkuje to tym ze od wrzucenia tabletki mija ok 20-30 sek. i glonojad pojawia się w okolicy tabletki. Dlatego nie mogę się zgodzić ze krewetki będą szybsze, i glonojad przy nich sie nie uzywi.
BridgeMaster
Nowy
*

« Odpowiedz #6 : Maj 18, 2008, 20:19:32 »

Ja kiedy jeszcze miałem zbrojniki karmiłem je tabletkami kupionymi w sklepie zoologicznym. warto mieć  też w akwarium korzeń, glonki lubią sobie go obskubywać. Kiedyś dałem swoim już ś.p. krewetkom gotowaną marchew na nitce ale po tym zmętniała mi woda i już nigdy tego nie próbowałem.

Runo
Nowy
*

« Odpowiedz #7 : Maj 21, 2008, 20:12:38 »

narazie z 10 sztuk krewetek zostaly chyba z 3 ... wsypywalem im granulat ..... dla krewetek..... co do klonojada po weekendzie mam miec jakies korzenie, narazie siedzi na filtrze razem z krewetkami, te przynajmniej sie pochowaly a male mieczyki byly odwazne .... i juz ich nie ma, dzisiaj wrzucilem do akwarium mchy to jak sie rozrosna bedzie moze lepiej

Gadu-Gadu - gg:865508
BAdam
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #8 : Maj 23, 2008, 15:52:34 »

Ja niedawno kupilem Tetra Crusta Menu. Produkt o tyle ciekawy, ze w jednym opakowaniu, w 4 komorach sa 4 rozne pokarmy:
-zielone wafelki zawirajace spiruline,
-czerwone paleczki z ciarna pszenicy,
-zolte platki "dodajace energi i witalnosci" 
-czerwone granulki z zawartoscia karetoneidow

Fajne jest to, ze mozna urozmaicic krewetkom menu. A co na to krewecie? Szalu nie bylo 

gg 3483835
Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: