Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: Kardynalki w 60l  (Przeczytany 1665 razy)
Ingi
Nowy
*

« : Maj 26, 2008, 07:00:54 »

Bardzo prosze o porade, dotyczaca zmiany mojej obsady. W miejsce moich karasi widzialabym kardynalki, wydaja sie wrecz idealne w polaczeniu z moimi cudaczkami. Moje pytanie brzmi - jaka liczbe rybek moge kupic aby nie zrobic zupy? Posiadam juz 3 przylgi chinskie. Chcialabym powiekszyc ich stadko o 2 szt. kosztem liczby kardynalkow.
Nastepne pytanko, to czy gdy zastosuje filtr kaskadowy i pompa cyrkulacyjna, stosowana w akwariach morskich bede miala efekt podobny do strumienia? Marzy mi sie akwarum biotopowe.
Jakie sa Wasze opinie?
gurami999
Master of disaster
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #1 : Maj 26, 2008, 19:28:07 »

Dobry pomysł! Obsada mogłaby być 12 kardynałków i 5 przylg. Pamiętaj że dobrze by było gdyby każa przylga miała swoją małą kryjówkę.

Akwarium 60l

5x neon czarny
6x neon czerwony
1x bystrzyk barwny
1x mieczyk

Mieczyk i bystrzyk ze starej obsady...
I atak glonów...
Ingi
Nowy
*

« Odpowiedz #2 : Maj 27, 2008, 06:32:49 »

Dzieki gurami999!

Czy pompa np.Tunze zda egzamin w moim akwa? Czy ruch wody jest podobnu do strumienia? Nie mam mozliwosci sprawdzic przydatnosci tej pompy, licze na Wasza pomoc Embarrassed
Seboos
Global Moderator
Super aktywny

« Odpowiedz #3 : Maj 27, 2008, 07:27:49 »

Myślę, że nie ma sensu zakupować jakis specjalnych turbin do morskiego. Wystarczy porzadny i bardzo silny filtr. IMHO coś takiego spokojnie wystarczy
http://new.aquaszut.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=22&Itemid=57

adriano210
Bywalec

« Odpowiedz #4 : Maj 27, 2008, 07:46:28 »

heh moim zdaniem to to zrobi mikser w tak małym akwarium, strumień strumieniem, ale wystarczyłoby moim zdaniem 400l na godzinę, lub dobry filtr wewnętrzny np duży aquaaszut lub fluval 2 

Seboos
Global Moderator
Super aktywny

« Odpowiedz #5 : Maj 27, 2008, 08:29:49 »

heh moim zdaniem to to zrobi mikser w tak małym akwarium, strumień strumieniem, ale wystarczyłoby moim zdaniem 400l na

Zawsze można wyregulować przepływ ... poza tym bardziej chodziło mi o przykład turbinki niż konkretny model Smiley

Ingi
Nowy
*

« Odpowiedz #6 : Maj 27, 2008, 08:47:44 »

Wlasnie o taki mikser w zbiorniku chodzi. Moje "ssaki" bytuja tylko w tym miejscu, gdzie maja zrobiona pralke przez moj filtr. Nawet przy podmianie podplywaja do weza, gdzie woda plynie mocnym strumieniem. Z roslin pozostana tylko moje dwa mikrosorum rosnace na korzeniach wiec raczej nic sie zlego stac nie moze. Tylko czy kardynalki to wytrzymaja  Huh
Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: