Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: 1 [2]
  Drukuj  
Autor Wątek: dyskowce  (Przeczytany 2738 razy)
lukasz81
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #15 : Lipiec 10, 2008, 16:18:44 »

przestanci glupoty opowiadac ze jakies takie smutne sa i wogole.smutne dlamnie jest to ze wy tak mowicie.drogie ,pewnie ze drogie mnie cale akwa kosztowalo 1500zl ale teraz mam juz wszystko i jedyne inwestycjie to zakup nowych testow.
tak naprawde to zabobony ze to niby elitarny sport z tymi paletami ale tak nie jest.co prawda czeba w takim akwa robic systematycznie porzadki dbac o to zeby woda miala odpowiednie parametry.tak naprawde jezeli ktos chce zalozyc akwarium z paletkami to musi wiedziec czy woda jaka ma w kranie ma zblizon paramettry do tych w jakich palety czuja sie najlepiej,to polowa sukcesu zaoszczedz wtedy sie na przeruznych chemikaliach na obnizanie ph i twrdosci.druga sprawa to ta ze sa rozne odmiany,te ktore sa importowane najtrudniej bedzie nam  przystosowac w naszym akwa,natomiast te ktore sa ktoryms tam pokoleniem z rzedu sa latwiejsze w chowie

akwa 200l
4 blue diamond
 red cherry
mario27-28
Super aktywny

« Odpowiedz #16 : Lipiec 10, 2008, 22:05:06 »

Mi się tam dyski podobają,ale bym się bał zaczynać od hodowania dysków na początek.Nawet teraz jak już wiem coś niecoś o akwarystyce(dużo pewnie  jeszcze przedemną)to chyba jeszcze bym się nieodwarzył.Na szczęście cena jaką trzeba zapłacić za dyski odstrasza laików i są one kupowane przez akwarystów którzy wiedzą jakie trzeba spełnić warunki żeby rosły w dobrej kondycji zdrowe

Strony: 1 [2]
  Drukuj  

Skocz do: