Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: Grzałka lub UV w Unimax 700 Plus  (Przeczytany 3363 razy)
Daffidof
Zainteresowany
**

« : Lipiec 17, 2008, 16:52:01 »

Mam pytanie, jak wiadomo w unimax 700 plus można zainstalować lampę UV lub grzałkę, wersja z lampą jest ogólnie dostępna, ale nigdzie nie mogę spotkać wersji z grzałką lub samej grzałki do tego filtra, wiecie może coś na ten temat?
I jeszcze jedno, lampa UV w tym filtrze jest jakaś uniwersalna czy też specjalna, pytam bo jakby przyszło wymienić kiedyś to nie chciałbym mieć problemu z jej wymianą.
skalar76
Stały użytkownik

« Odpowiedz #1 : Lipiec 17, 2008, 17:34:32 »

witam tak jest możliwość zamontowania grzałki w unimaxie niestety niebardzo pamiętam żeby grzałka weszła do seryjnej produkcji, kilka sztuk testowych widziałem ale jedyne gdzie można ją spotkać to sklep internetowy aquaela, ponadto grzałki mialy niskie moce 100 W max większych nie widziałem, co chodzi o lampę uv to do filtra pasuje jedynie lampa produkcji aquael i też trzeba uważać bo jakieś dwa lata temu troszke zmieniono pojemnik filtra i obudowę lampy tak żeby jedno pasowało do drugiego natomiast sam żarnik jest standardowy. Szczerze mówiżc odpuściłbym se tą lampę, mam ją zamontowaną i nie zauważyłem jakiejś specjalnej poprawy, dodam że używam jej dość rzadko. w temacie ogrzewania wody (wiem że to nie sezon  Grin ) polecam nowość NEOHEATER aktualnie testuje grzałkę o mocy 200W i bardzo mi odpowiada, troszeczke różni się wyglądem od innych grzałek ale ogólnie idea ta sama  Smiley
Daffidof
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #2 : Lipiec 17, 2008, 19:08:44 »

dzięki za odpowiedź, trochę mnie oświeciłeś  Smiley, w takim razie biorę wersje bez UV, będzie taniej Smiley
skalar76
Stały użytkownik

« Odpowiedz #3 : Lipiec 18, 2008, 09:56:34 »

w miejsce lampy uv możesz włożyć np. siatce po owocach ceramikę lub wsypać biobale, wykorzystasz miejsce po lampie uv
Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: