Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: Mam problem z filtrem...  (Przeczytany 1506 razy)
Morfeusz04
Stały użytkownik

Triquretta-moc trzech

« : Lipiec 20, 2008, 10:46:34 »

Mój filtr od jakiegoś czasu nie napowietrza wody na tej głębokości co tydzień temu... mimo że go wyczyściłem starannie... czy on się już psuje i trzeba go wymienić na nowego Huh czy to tylko jakaś drobna usterka ??
Mango
Nowy
*

« Odpowiedz #1 : Lipiec 20, 2008, 10:52:01 »

Znaczy chcesz powiedzieć że bąbelki nie lecą?

Bąbelki i tak można o kant pupy rżnąć.

Masz przewód z powietrzem do filtra? Zobacz czy Ci jakiś robal tam niewlazł albo się nie zatkało. Dmuchnij no w niego ale delikatnie tak aby tylko Ciśnienie podnieść i zobacz czy lecą bąbelki.

Morfeusz04
Stały użytkownik

Triquretta-moc trzech

« Odpowiedz #2 : Lipiec 20, 2008, 10:57:07 »

niestety już tego próbowałem i nic  Tongue
Stig_2
Stały użytkownik

« Odpowiedz #3 : Lipiec 20, 2008, 11:02:00 »

zobacz czy wylot filtra nie jest zagloniony... postaraj sie go jeszcze raz wyczyscic wszystko gabke tez
Smerfcio
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #4 : Lipiec 20, 2008, 11:13:55 »

Nie masz może takiego pokrętła, ja mam np. filtr w wodzie ale od napowietrzania mi idzie taki kabelek ,który jest zakończony taką małą czarną głowicą regulacyjną - może masz taki i ona Ci wpadła do wody wtedy zasysa wodę a nie powietrze, albo masz jakiś inny przełącznik do napowietrzania ? Obejrzyj dokładnie filtr i poczytaj instrukcję obsługi.
Morfeusz04
Stały użytkownik

Triquretta-moc trzech

« Odpowiedz #5 : Lipiec 20, 2008, 11:27:58 »

Nie masz może takiego pokrętła, ja mam np. filtr w wodzie ale od napowietrzania mi idzie taki kabelek ,który jest zakończony taką małą czarną głowicą regulacyjną - może masz taki i ona Ci wpadła do wody wtedy zasysa wodę a nie powietrze, albo masz jakiś inny przełącznik do napowietrzania ? Obejrzyj dokładnie filtr i poczytaj instrukcję obsługi.
Mam taki sam z takim wężykiem ;p i nie wpada mi do wody... a model to Weipro TC-700 może ma ktoś podobny ??
xenotodon
Bywalec

« Odpowiedz #6 : Lipiec 20, 2008, 11:34:33 »

umyj wirnik filtra. przetkaj zasys powietrza przy filtrze cienkim twardym drutem (może być zakamieniony od twardej wody).
Mango
Nowy
*

« Odpowiedz #7 : Lipiec 20, 2008, 11:54:41 »

Jak mu dmuchasz w tą rurkę od powietrza i bąbelki nie lecą to bankowo masz tam coś zatkane.

Morfeusz04
Stały użytkownik

Triquretta-moc trzech

« Odpowiedz #8 : Lipiec 20, 2008, 15:55:48 »

Dziękuje bardzo za pomoc!!! Filtr przedmuchałem,przepłukałem,wypłukałem, wyczyściłem i chodzi jak dawniej Smiley
A tak poza tematem czy można a samemu zrobić jakiś wkład to filtra??Bo ten mój składa się z 3 części i w jednej jest gąbka a reszta pusta i to puste miejsce bym chciał czymś wypełnić najlepiej własnego wyrobu co byście proponowali ??
Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: