Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Akwarystyka - Forum Akwarystyczne Wodnego Swiata « Akwarystyka « Choroby « [cała obsada] białe kropki
Strony: 1 2 [3]
  Drukuj  
Autor Wątek: [cała obsada] białe kropki  (Przeczytany 5640 razy)
początkująca20
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #30 : Sierpień 07, 2008, 11:43:39 »

Kupilam zielen bo nic innego nie bylo czy mam tez temperature zwiekszyc ??
BeStol
Bywalec

« Odpowiedz #31 : Sierpień 07, 2008, 12:02:54 »

Ja w czasie leczenia ospy u swoich rybek podniosłam temperaturę do około 29/30 stopni i silnie napowietrzałam wodę (neonki przetrwały). Użyłam jednak Ichtiosanu. Życzę powodzenia w leczeniu!

375 litrów
początkująca20
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #32 : Sierpień 13, 2008, 18:47:48 »

Mam nadzieje ze nie zapesze ale rybką sie poprawiło Smiley zwinniką znikneły plamki z płetw:) Lecze rybki od tygodnia dzis podmieniłam wode, wyczyściłam filt. Zmniejszyłam temperature bo neonki robiły sie ospałe. Dodałam i drugi napowietrzacz z filtra ale tylko od czasu do czasu. Bardzo sie ozywiły dzis wszystkie. Mimo ze zrobilam podmiane wody nie dolewałam zadnych utleniaczy nie chciałabym im zaszkodzic chemia. Mam nadzieje ze nie zrobilam nic zlego?? Bardzo prosze po przeczytaniu napiszcie mi czy popełniłam jakis błąd.
Atria_C
Global Moderator
Bywalec

« Odpowiedz #33 : Sierpień 13, 2008, 19:03:19 »

Cieszę się,że wszystko w porządku Wink Ospę na szczęście łatwo wyleczyć. Dobrze,że nie dodałaś uzdatniacza - i tak równowaga biologiczna w akwarium jest zachwiana.  Myślę,że możesz zrobić większą niż zazwyczaj podmianę wody ( ok 30-40 %) żeby usunąć resztki leku. Ewentualnie możesz włożyć do filtra wkład z węgla - potem akwarium będzie wyjałowione, możesz dodawać np.sera nitriviec aby bakterie nitrifikacyjne szybciej się rozmnożyły. Jeśli ktoś z bardziej doświadczonych użytkowników ma jakieś uwagi bardzo proszę. Ja jestem "wciąż ucząca"  Wink

Moje akwarium, zapraszam do konstruktywnej krytyki Wink http://www.akwarium.net.pl/forum/index.php?topic=23728.0
początkująca20
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #34 : Sierpień 13, 2008, 19:05:46 »

Myslalam o tym zeby wymienic wiecej wody ale jutro tak jak pisze na leku mam dodac znow połowe dawki wiec nie wiedzialam czy jest wiekszy sens wymiany wody:)
Strony: 1 2 [3]
  Drukuj  

Skocz do: