Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Akwarystyka - Forum Akwarystyczne Wodnego Swiata « Akwarystyka « Ryby akwariowe « Obsady « pielegnice i obsada akwarium 112l
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: pielegnice i obsada akwarium 112l  (Przeczytany 1963 razy)
bolek89
Nowy
*

« : Sierpień 21, 2008, 23:08:00 »

siemka mam akwarium 80x40x35 (chyba dobrze pamietam). Wczesniej trzymalem w nim zolwia czerwonolicego. Teraz po dlugich namyslach postanowilem "pohodowac" sobie w nim pielegnice. Po namyslach zostaly mi 3 gatunki:
Pielęgnica Zebra
Akara Błękitna
Barwniak Czerwonobrzuchy
Wiem ze Zebra jest bardzo agresywna, wiec raczej odpada chodowla z innymi rybkami. Czy akwarium jest wystarczajace na te pielegnice i ktora mi polecacie? Jeszcze jakbyscie dobrali jakies inne rybki do nich to bym sie nie obrazil.

Jesli w zlym dziale to przepraszam.
« Ostatnia zmiana: Sierpień 22, 2008, 11:32:07 wysłane przez bolek89 » Zapisane
kozak-93
Bywalec

« Odpowiedz #1 : Sierpień 22, 2008, 14:09:22 »

Z tego co wyczytałem wolisz mieć akwarium ogólne?? Jeśli tak to zebry odpadają. Akary błękitne to spokojne rybki jeśli chodzi o pielęgnice możesz je trzymać wraz ze stadkiem większych kąsaczowatych.Co do barwniaków posiadałem parkę tych ryb w 240l. gdzie nie dały żyć swoim współmieszkańcom dlatego przełowiłem je do 63l.Jednak kto wie może to moja parka trafiła się taka agresywna?? Moim zdaniem najlepszym rozwiązaniem jest akwarium jednogatunkowe w którym będziesz mógł podziwiać jak oboje rodzice opiekują się potomstwem , ich zachowania i wiele wiele innych ciekawych sytuacji.A jakie z tych trzech podanych gatunków wybierzesz do takiego akwarium , to już twoja decyzja.

Pozdrawiam Kamil

Astronotus ocellatus i drobnica.
Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: