Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Akwarystyka - Forum Akwarystyczne Wodnego Swiata « Akwarystyka « Zrób to sam « czy ta pęknięta szyba nadaje się do samodzielnego sklejenia?
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: czy ta pęknięta szyba nadaje się do samodzielnego sklejenia?  (Przeczytany 2680 razy)
BeStol
Bywalec

« : Sierpień 27, 2008, 00:04:21 »

Witam
Niestety mój pies zbił mi szybę w akwarium szpitalnym. Wygląda to tak:
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/a975361650077c0e.html
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/592eea2759905d26.html
Czy jestem w stanie skleić ją domowym sposobem? (bo pewnie szklarz mnie wyjdzie tyle co nowe akwarium Sad
Akwarium 60 litrów (z pokrywą z oświetleniem)
Z góry dziękuję za rady

375 litrów
A-smi
Robert
Global Moderator
Super aktywny

« Odpowiedz #1 : Sierpień 27, 2008, 05:09:38 »

Ja na Twoim miejscu wcale bym sie nie bawil tylko kupil nowe. Ta szyba jest dobrze potrzaskana i wypadaloby wymienic cala. A sama piszesz ile wzial by szklarz.

pozdrawiam
asmi
xenotodon
Bywalec

« Odpowiedz #2 : Sierpień 27, 2008, 07:07:11 »

żeby ją wyciąć z akwarium trzeba mieć pary w łapach i później idealnie oczyścić ranty oraz nową szybą (pasta silikonowa jest diabelnie mocna i cięzko ją usunąć).
jeżeli nawet skleisz je na nowo to może ciec w jakimś miejscu (wystarczy dotknąć palcem i silikon "nie złapie"). z tego co wiem żaden szklarz nie podejmie się klejenia, tylko wycięcia szyby.
kup nowe, bo to nie duży wydatek i mało czasochłonny.

BeStol
Bywalec

« Odpowiedz #3 : Sierpień 27, 2008, 12:46:30 »

Macie rację, kupię zatem nowe. Dziękuję i pozdrawiam

375 litrów
gadziol6
Nowy
*

« Odpowiedz #4 : Wrzesień 16, 2008, 20:57:23 »

Witam

Ja na twoim miejscu pojechal bym do szklarza i spytal czy wytie ta i przykleji nowa ja tak zrobbilem ze swoim i zaplacilem 1/3 ceny nowego Afro
Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: