Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Akwarystyka - Forum Akwarystyczne Wodnego Swiata « Akwarystyka « Ryby akwariowe « Pielegnica boliwijska - dziwne zachowania - rada?
Strony: 1 [2]
  Drukuj  
Autor Wątek: Pielegnica boliwijska - dziwne zachowania - rada?  (Przeczytany 7083 razy)
Emi
Global Moderator
Super aktywny

« Odpowiedz #15 : Wrzesień 30, 2008, 10:42:47 »

To nie będzie jedyna walka. Te ryb y dorastają do 7-8 cm wielkości a nawet więcej i są bardzo terytorialne. U mnie w 112 l 2 szt zatłukły jedną, słabszą w walce o rewiry. Spróbuj im za pomocą dużego korzenia albo kamienia tak podzielić rewiry, zeby się nie widziały podczas pływania.

Pozdrawiam,
Emi

Górnośląskie Stowarzyszenie Akwarystów - www.gsa.org.pl

Małe jest piękne... ale w większym ryby czują się lepiej.
Luana
Stały użytkownik

« Odpowiedz #16 : Wrzesień 30, 2008, 13:09:24 »

a mówiłam wpuść bojka?  Wink i do niego kilka małych rybek i będzie super
Lucky
Bywalec

« Odpowiedz #17 : Wrzesień 30, 2008, 18:54:11 »

Narazie jestem w delegacji dba o wszystko moja siostra, mam nadzieje ze zobacze je zywe jak wroce:D
Mercurossaurus
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #18 : Październik 01, 2008, 12:32:00 »

Ciekawe. Może faktycznie ustawić im jakieś "domyślne" rewiry. Wiem, że jak się wprowadza nowe ryby, a ma się takie troche bardziej agresywne, to dobrze jest "przemeblować" akwarium. Wprowadzając rybę nową do starych mieszkańców wprowadzamy ją na ich teren. Po "przemeblowaniu" wszystkie są nowe, więc rewiry ustalają się ponownie. Możesz spróbować przemeblować akwa "sugerując" rybce, gdzie jest granica jej rewiru.  Można to zrobić poprzez stworzenie takiej granicy, kórą względnie łatwo upilnować. Rybka z pewnością "złapie" o co chodzi Cheesy.

PS. No i akwarium fakt, małe.

Akwarium ogólne 240l
Strony: 1 [2]
  Drukuj  

Skocz do: