Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: molinezje i gupiki  (Przeczytany 1118 razy)
lukaszsz11
Nowy
*

« : Październik 29, 2008, 18:20:19 »

molinezje i gupiki ktore z nich szybciej sie rozmnazaja  HuhHuhHuh ktore bardziej sa wytszymalcze?HuhHuh
gina2006
NOWE FOTECZKI - zapraszam do opiniowania
Super aktywny

« Odpowiedz #1 : Październik 29, 2008, 19:57:12 »

gupiki troszke szybciej sie rozmnazaja, a jesli chodzi o wytrzymalosc to co masz na mysli ?

Angler
Stały użytkownik

« Odpowiedz #2 : Październik 29, 2008, 20:14:19 »

Parametrów wody nie mierzyłem, ale wiem, że gupiki tolerują bardzo dużą rozpiętość "jakości" (przynajmniej "kundelki" a nie różne odmiany typowo hodowlane). Zakres temperatur tolerowanych też jest bardzo szeroki(Gupik od 18-28*C w zależności od odmiany, Molinezja od 20-28*C w zależności od odmiany). Podczas hodowli należy zadbać by nie rozmnażały się osobniki blisko spokrewnione, ponieważ może to doprowadzić do różnych chorób genetycznych u potomstwa. Mam nadzieję, że to miałeś na myśli pytając o wytrzymałość.
gina2006
NOWE FOTECZKI - zapraszam do opiniowania
Super aktywny

« Odpowiedz #3 : Październik 29, 2008, 20:31:00 »

Wiesz, jesli mam zamiar miec jakiekolwiez zyjatko zadaje zawsze pytanie co powinno miec - a nie co wytrzyma !!!!! > Wściekły

Angler
Stały użytkownik

« Odpowiedz #4 : Październik 29, 2008, 20:42:04 »

Wiadomo, że w akwarium powinny panować jak najlepsze warunki. Mniej "rasowe" odmiany wolą niższą temperaturę czyli optimum to około 22-24*C, a te bardziej rasowe 26-28*C i czystą wodę, stabilną chemicznie i biologicznie. A informacje o temperaturach letalnych (tuż przed zgonem) też nie podałem, a taka informacja może uspokoić początkującego, który obawia się, że ryby mają za gorąco lub za zimno.
Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: