Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Akwarystyka - Forum Akwarystyczne Wodnego Swiata « Akwarystyka « Akwarystyczne pogaduszki « Problem - akwarium sie rozkleilo po 2 m-cach
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: Problem - akwarium sie rozkleilo po 2 m-cach  (Przeczytany 1201 razy)
Lucky
Bywalec

« : Listopad 01, 2008, 19:28:51 »

Jak kilka osob wie - kupowalem swoje aqwa na zamowienie u szklarza, teraz jestem poza domem, wczoraj 1 w nocy telefon:

"z twojego akwarium leje sie woda...."

Z tego co wiem musi byc jakis przeciek itp - gdyz poziom wody zatrzymal sie na 5 cm od dna, stad wykluczam pekniecie dna itp i teraz...

...Jak zalatwic taka sprawe ze szklarzem ktory tak spierdzielil robote, akwa ma 2 miesiace, ja zalany pokoj i nie wiem co zrobili w domu z rybami - ale pewno nic dobrego:/

Ma ktos jakis pomysl zeby winny za to poniosl konsekwencje?
Kvasir
Stały użytkownik

« Odpowiedz #1 : Listopad 02, 2008, 10:35:31 »

Nie ma sposobu żeby ktoś poniósł jakie kol wiek konsekwencje. Jedyne co to możesz wymóc na panu naprawę za friko i to by było na tyle.
matka siedzi z tyłu
Super aktywny

« Odpowiedz #2 : Listopad 02, 2008, 12:10:29 »

Teoretycznie chyba na zasadzie rękojmi masz prawo zażądać bezpłatnej naprawy, wymiany akwarium na inne lub odstąpić od umowy, czyli wadliwe akwarium zwrócić i dostać z powrotem pieniądze.

ʎɐqǝ uo pɹɐoqʎǝʞ ɐ ʎnq ı ǝɯıʇ ʇsɐן ǝɥʇ sı sıɥʇ
Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: