kikoo83
Zainteresowany
|
|
« Odpowiedz #45 : Marzec 06, 2010, 21:53:27 » |
|
baniak po prostu piekny zeby ci wszystko fajnie roslo pozdrawiam
|
|
|
|
|
|
|
Laston
Akwa 54l
Nowy
|
|
« Odpowiedz #46 : Marzec 07, 2010, 20:43:42 » |
|
Bardzo łade akwarium...
|
|
|
|
Akwa 54l 2 molki (para) 2 kiryski pstre, 2 spiżowe i 1 panda 6 neonków innesa 2 czerwone i 2 czarne (zamierzam jeszcze dokupić, żeby sie rozmnażały ;p) I w *** ślimaków!!!!!!!!!!! (zamierzam kupić "helene" żeby je wytępić.) Oświetlenie 15W nie umiem znaleźć 25W chyba nie ma na moja pokryw
|
|
|
baniakmaniak
Andrzej
Super aktywny
|
|
« Odpowiedz #47 : Marzec 07, 2010, 22:39:38 » |
|
Szkoda zieleniaka był super a te kamyczki to nie moja bajka więc nie będę się wypowiadał wygląda ogólnie estetycznie. Sorry Konrad86 ale nie mogę gościu Laston cyt. Bardzo łade akwarium... Daj spokój z tym samym tekstem jak nie jesteś polakiem to naucz się czegoś innego niż to, bo cie jakis mod zawiesi.
|
|
|
|
|
|
|
kerimm
Nowy
|
|
« Odpowiedz #48 : Marzec 08, 2010, 00:17:49 » |
|
Musze przyznac ze czerwony piaskowiec spisuje sie wysmienicie:)
|
|
|
|
|
|
|
Lepekun
Zainteresowany
Dziki z afryki :)
|
|
« Odpowiedz #49 : Marzec 08, 2010, 20:48:54 » |
|
Witam ! Bardzo ładnie się zaczyna Dokup jeszcze co najmniej 5 saulosi żebyś miał potem z czego wybrać harem ...
|
|
|
|
450 Malawi i 112 kotnik
|
|
|
Konrad86
Zainteresowany
|
|
« Odpowiedz #50 : Marzec 09, 2010, 19:33:02 » |
|
kikoo83 kamienie raczej większe nie urosną ale dzięki. kerimm dzięki, trochę się obawiałem że może barwic wodę ale było wszystko ok. Lepekun również dzięki, docelowo ma być 5-6 gatunków pysiów, ryby będą trzymane metodą kontrolowanego przerybienia baniakmaniak z rośliniaka całkiem nie zrezygnowałem, oto moja namiastka rośliniaka akwa 63l ma ok. miesiąc
|
|
« Ostatnia zmiana: Marzec 12, 2010, 16:10:54 wysłane przez Konrad86 »
|
|
|
|
|
Lepekun
Zainteresowany
|
|
« Odpowiedz #51 : Marzec 09, 2010, 20:18:44 » |
|
6 Gatunków w 240 litrów dla mnie to nieporozumienie ..... Max 3 gatunki do takiego akwarium . Planując obsadę zwróć uwagę że jeden gatunek to 1+3 w przypadku MBUNA czyli 24 wcale nie małych ryb .samców Saulosi musisz zostawi co najmniej dwóch bo jeden nie pokażę ci pełnych barw . Przed wsadzeniem tych 6 gatunkowa radził bym ci się głęboko zastanowić , nie tylko pod względem humanitarnym (dla mnie to będzie Oświęcim ) ale także filtracji pyski strasznie brudzą ...
|
|
|
|
450 Malawi i 112 kotnik
|
|
|
Śnieżynka16
Hobby-->PAsja-->Obsesja...
Nowy
Moje ulubione rybki.Może kiedyś będe je miała?. ;)
|
|
« Odpowiedz #52 : Marzec 09, 2010, 21:10:43 » |
|
|
|
|
|
''Akwarystyka to nieuleczalna choroba.'' przez tą chorobę umrę!!!
^^... Nie Kupujcie Kuli!!! Żadne stworzenie nie chce być trzymane w ciasnocie, ty również nie chciałbyś... ^^
|
|
|
Konrad86
Zainteresowany
|
|
« Odpowiedz #53 : Marzec 09, 2010, 21:27:09 » |
|
Śnieżynka16 dzięki 6 Gatunków w 240 litrów dla mnie to nieporozumienie ..... Max 3 gatunki do takiego akwarium . Planując obsadę zwróć uwagę że jeden gatunek to 1+3 w przypadku MBUNA czyli 24 wcale nie małych ryb .samców Saulosi musisz zostawi co najmniej dwóch bo jeden nie pokażę ci pełnych barw . Przed wsadzeniem tych 6 gatunkowa radził bym ci się głęboko zastanowić , nie tylko pod względem humanitarnym (dla mnie to będzie Oświęcim ) ale także filtracji pyski strasznie brudzą ...
3 gatunki to już nie kontrolowane przerybienie potrzebna jest większa ilość aby rozłożyć agresje samców na kilku rywali . Mam znajomego który w 216l trzyma 7 gat. i wszystkie podchodzą mu do tarła. Są tego plusy i minusy plusem jest to że można trzymać większą liczbę gatunków, minusem to że ryby nie mają swoich stałych rewirów. Co do filtracji na dzień dzisiejszy mam : filtr zewnętrzny 900l/h filtracja biologiczna filtr wewnętrzny 500l/h filtracja mechaniczna oraz planuje budowę filtra hydroponicznego do pochłaniania NO3 powinno starczyć
|
|
|
|
|
|
|
Lepekun
Zainteresowany
|
|
« Odpowiedz #54 : Marzec 09, 2010, 22:05:55 » |
|
Wiem co to jest kontrolowane przerybienie ale dla mnie to jest głupota ... czyli już wszystko ustaliłeś .. Mogę się spytać tylko szczerze ile kolega ma lat rybki i jakie gatunki To że ryby przystępują do tarła to nic nie znaczy .. Ale co ja ci będę tłumaczył to twój watek nie będę zaśmiecał ... Ps. Pozdro dla twojego kolegi co założył obóz koncentracyjny dla ryb
|
|
|
|
450 Malawi i 112 kotnik
|
|
|
djdzej555
Zainteresowany
KRÓLOWA JEST TYLKO JEDNA :)
|
|
« Odpowiedz #55 : Marzec 10, 2010, 06:45:03 » |
|
Bardzo ładnie będzie. Te belki oświetleniowe na taki baniaczek muszą kosztować . Podoba mi się podłoże bazaltowe wszystkie urządzenia to masz hi-tech. Wiem co to jest kontrolowane przerybienie ale dla mnie to jest głupota ... czyli już wszystko ustaliłeś .. Mogę się spytać tylko szczerze ile kolega ma lat rybki i jakie gatunki To że ryby przystępują do tarła to nic nie znaczy .. Ale co ja ci będę tłumaczył to twój watek nie będę zaśmiecał ... Ps. Pozdro dla twojego kolegi co założył obóz koncentracyjny dla ryb Nie zgadzam się absolutnie z twą wypowiedzią Lepekun. Wydaje mi się, iż właściciel nie jest hodowcą tylko akwarystą. Odtworzenie częściowego systemu przyrody to większe wyzwanie niż wychodowanie rybek jakiegoś gatunku. Gdy miałem samice gupika w ilości 6szt. w akwarium 45l po rozmnożeniu się... . Kolega miał bojownika drugi skalary wszystko co ni przyjoł sklep szło na "paszę". Pamiętać trzeba, że sprzedawcy też wszystkiego nie sprzedają ... . Być humanitarnym to podziwiać rybki w ich naturalnym środowisku. Przestań już mi obozami straszyć
|
|
|
|
|
|
|
Konrad86
Zainteresowany
|
|
« Odpowiedz #56 : Marzec 10, 2010, 20:55:07 » |
|
Wiem co to jest kontrolowane przerybienie ale dla mnie to jest głupota ... czyli już wszystko ustaliłeś.
Hmm dlaczego głupota bardzo wielu akwarystów to stosuje . O kontrolowanym przerybieniu możemy mówić gdy 1 rybę przypada 10-15l. Więc przy 5 gatunkach 20szt w moim przypadku wcale nie będzie im tak źle. djdzej555 dzięki Na zdjęciu może być słabo widać ale podłoże to AquaSubstrate II+
|
|
« Ostatnia zmiana: Marzec 10, 2010, 21:06:40 wysłane przez Konrad86 »
|
|
|
|
|
waisss
Zainteresowany
Rybka lubi pływać :)
|
|
« Odpowiedz #57 : Maj 11, 2010, 13:29:39 » |
|
Zaglądnąłem do tego wątku pierwszy raz od bardzo dawna i zauważam same pozytywne zmiany
|
|
|
|
|
|
|
Konrad86
Zainteresowany
|
|
« Odpowiedz #58 : Lipiec 18, 2010, 16:37:12 » |
|
Wiele czasu minęło od mojej ostatniej wizyty na tym forum akwaria pozmieniały się z powodu awarii aparatu nie mogę wstawić aktualnych fotek mam jedynie stare zdjęcie 60-tki Tak to niegdyś wyglądało:
|
|
|
|
|
|
|
|