Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: Który kubełek kupić Jbl czy Tetra?  (Przeczytany 4045 razy)
DawidK1
Zainteresowany
**

« : Marzec 01, 2009, 11:42:03 »

To mój 1 Post jeśli juz było takie pytanie to przepraszam, nie mialem nigdy kubełka  i sie w nich  nie orjentuje. Potrzebuję filtra minimum 1000l przepływu na godzinę i wybór Padł na Tetre ex 1200 i Jbl Cristalprofi e 1500 bo w tej cenie około 400 zł. mają najlepsze parametry pytałem na innych forach ale powiedzieli, że to złomy nic nie warte szybko się psują, żębym kupił unimaxa lub eheima, ale eheim zadrogi o tych parametrach, za 1 eheima kupię dwa Jbl lub tetry.A tu na forum znalazlemmo tym Jbl że jest ok. i Mam dylemat który kupić gdyż to jednak trochę kasy kosztuje i kupic cos co ma żle dzialac.Porównujac te filtry zauwazyłem tylko, że Jbl ma więćej przepływu a Tetra mniej prądu bierze a z wygladu tetra wydaje się na solidną konstrukcję od Jbl a że względu na szypszy przepływ sklaniam się na Jbl. Nigdzie mi nie pomogli więc pomórzcie. Jak się sprawója warto kupić ten Jbl? Z góry serdecznie dziękuję i liczę na pomoc. Pozdrawiam

owlman
Super aktywny

« Odpowiedz #1 : Marzec 01, 2009, 11:47:41 »

Stawiam na JBL ze wzgledu chocby na to ,ze ma swietnie rozwiazana sprawe przedfiltra . Good !
Przemek
Administrator
Super aktywny

« Odpowiedz #2 : Marzec 01, 2009, 11:54:15 »

W każdym razie kupując aquaela lub aquaszuta masz pewność, że nie kupujesz produktu chińskiego. Poza polskimi firmami nie wiem czy któraś jeszcze ze znanych ma produkcję w europie.

Pozdrawiam
Admin
-----------------------------
500l - akwarium towarzyskie
b0rn2bewild
Bywalec

« Odpowiedz #3 : Marzec 01, 2009, 11:59:22 »

ja mam tetre wg mnie OK (mam go od 3 mcy) kumpel ma unimaxa i rowniez nie mial z nim zadnego problemu(dluugo). Wybor nalezy tylko i wylacznie do Ciebie wydaje mi sie ze nie ma sensu placic tak duzo za eheima... btw tetra ex1200 za 400 zl to duzo, u mnie w kakadu ze wszystkimi znizkami mozna go kupic juz za 300-350 pln.

eryk@
Stały użytkownik

« Odpowiedz #4 : Marzec 01, 2009, 12:46:31 »

Ja polecam tetre są naprawdę dobre niewwiem jak ex 1200, ale ja mam ex 700 i jestem bardzo zadowolony, pozatym to tetry są stosunkowo tanie w poruwnaniu z prfesjonalnym zaopatrzeniem w media filtracyjne i doskonałą pracę.
DawidK1
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #5 : Marzec 01, 2009, 16:24:08 »

Proszę jeszcze o opinie dalej i porady szczególnie urzytkowników jbl a to prawda, że to chinska tandeta tak mi na innym forum powedzieli o tetrze i jbl?Znalazłem na forum temat o Jbl niech się jak mogą urzytkownicy wypowiewdzieć? Jak z jakośćią wykonania i dzialaniem? gdyż dalej mam dylemat? Pozdrawiam Smiley

wes
Stały użytkownik

Invaders.Must.Die.exe

« Odpowiedz #6 : Marzec 01, 2009, 18:46:50 »

ja mam jbl'a i sobie chwalę ( od listopada )
jak zamierzałem kupić tetrę to sprzedawca przekonywał mnie abym zrezygnował z niego ponieważ są  wadliwe co też wielokrotnie czytałem w internecie

Zapraszam na stronę http://www.szewczyk.e-swinoujscie.pl/
W naszym sklepie można nabyć wszystko do pielęgnacji obuwia i stóp

Polecam! http://www.neszama.blogspot.com/
b0rn2bewild
Bywalec

« Odpowiedz #7 : Marzec 01, 2009, 22:22:13 »

urzytkownicy

uŻytkownicy

ja mam jbl'a i sobie chwalę ( od listopada )
jak zamierzałem kupić tetrę to sprzedawca przekonywał mnie abym zrezygnował z niego ponieważ są  wadliwe co też wielokrotnie czytałem w internecie

Sprzedawcy nigdy sie nie wierzy  Roll Eyes

Tetra i JBL nie sa 'chinska tandeta' zwlaszcza ze na filtr Tetry(nie wiem jak jbl'a) masz 3 letnia gwarancje + ja na swoim filtrze mam napisane made in germany.

chodys1910
Bywalec

« Odpowiedz #8 : Marzec 01, 2009, 22:31:19 »

JBL! Smiley ja kupilem i jestem zadowolony. I dla mnie to paranoja są te ceny 400 złoty za JBL 1500 bo ja dałem 290 i było wszystko  Huh   pozatym Jbl od tetry ma 300L /h wiecej filtracji i spybara (wg mnie to zaleta). ja na JBL'a mam 4 lata.
« Ostatnia zmiana: Marzec 01, 2009, 22:34:24 wysłane przez chodys1910 » Zapisane

Lepiej jeździć na ropę bryczką niż na LPG zapalniczką
wes
Stały użytkownik

Invaders.Must.Die.exe

« Odpowiedz #9 : Marzec 01, 2009, 22:42:21 »

jak się Go nie zna można nie wierzyć
i jak przeczytałeś całą moją wypowiedz to zauważyłeś że sobie chwalę filtr JBL'a

w ramach dopełnienia wypowiedzi napiszę jeszcze że wykonanie jest bardzo dobre ( kosze na wkłady, ustawienie przepustowości, zatrzaski )
jedyny minus to wykonanie deszczowni
« Ostatnia zmiana: Marzec 01, 2009, 22:44:55 wysłane przez wes » Zapisane

Zapraszam na stronę http://www.szewczyk.e-swinoujscie.pl/
W naszym sklepie można nabyć wszystko do pielęgnacji obuwia i stóp

Polecam! http://www.neszama.blogspot.com/
chodys1910
Bywalec

« Odpowiedz #10 : Marzec 02, 2009, 07:20:14 »

jak się Go nie zna można nie wierzyć
i jak przeczytałeś całą moją wypowiedz to zauważyłeś że sobie chwalę filtr JBL'a

w ramach dopełnienia wypowiedzi napiszę jeszcze że wykonanie jest bardzo dobre ( kosze na wkłady, ustawienie przepustowości, zatrzaski )
jedyny minus to wykonanie deszczowni

ale zamiast deszczownicy jest spybar tak zwany i to bardzo fajne "urządzenie"

DawidK1
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #11 : Marzec 02, 2009, 14:24:50 »

A co to ten spreybar? i czy można go zamontować razem z deszcownicą. A napisał ktoś żę to plus, że ma prefilt, a poco prefiltr skoro i tak są wkłady i filtruje? a wymienne wklady są drogie gdyż jestem na rencie i nie mam za wiele kasy. A chodys1910 a ty gdzie kupileś można wiedzieć ja najtaniej na alegroo widzialem za 350zł. To bedzie mój pierwszy kubełek temu pytam bo się nieznam na tym. Dziękuję serdecznie za podpowiedzi jak macie jeszcze jakieś informacje to poprosze. Pozdrawiam

chodys1910
Bywalec

« Odpowiedz #12 : Marzec 02, 2009, 14:42:24 »

na giełdzie przy Ul. równej. w Łodzi w czwartki od 15-18 czynne.  tam jest tak wszystko tanie jak barszcz i sie zastanawiam jakie tam przekręty muszą chodzic. (albo takie ceny hurtowe) np akwarium 450l z pokrywą i z szafką dałem 1000 plnów.  Grin  teraz w czwartek po red melony jade dam 35 za sztuke od jakiegos Pana z kielc;D    albo tez widzialem roślinki w koszyczkach (czyli kilka łodyg) pakowane po 3 sztuki w torebce za 10 pln czyli jeden koszyk 3,33 pln jak na allegro czy cos są po 10-15.  takze proponuje kupowac na giełdach niz w sklepach. niestety nie da sie podłączyc do deszczownicy   
    2:30

Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: