Witam wszystkich...jestem bardzo poczatkujacym akwarysta ale czuje ze bardzo mi sie to zajecie spodoba. Ostatnio kupilem mozna powiedziec w cudzyslowiu corce....a tak naprawde chyba sonie akwarium 55L i za rada sprzedawcy wpuscilem jednego bojownika i 3 samice...oczywisce dobral mi tez filtr wewnetrzny gabkowy z natleniaczem zupelnie innej marki niz tutaj opisujecie...bodajrze TC500.
Dotego grzalka z termostatem, kilka roslin..... Oczywisce wykupilem wszystkie testery, odrzywki itd. :oops:
jak to poczatkujacy akwarysta i wpuscilem po 10 dniach dojowniki...niestety od samego poczatku samiec chowal sie i siedzial na dnie..po dwuch dniach troche sie orzywil a po nastepnych dwuch lezel na dnie z obgryzionym ogonem. Samice do tej pory czuja sie bardzo dobrze...chociaz wola jesc szklarki niz suchy pokarm. Prosze powiedzcie czy to byl dobry pomysl bo dokupilem 10 neonkow i dwa glonojady...jeden czarny w biale kropki bardzo ruchliwy. Prosze o rade czy moge chodowac te ryby z bojownikami i czy mmam dokupic jeszcze samca bojownika czy lepiej samice oddac i kupic mnie agresywne ryby. Oczywisce juz widze ze chyba zmienie akwarium na 100 lub 120.... tylko nie wiem jaki najlepiej filtr dobrac ..ten co mam jest dosyc glosny i nie wiem czy az tak wydajny i dobry...
Z gory dziekuje za odpowiedz
Maciek