Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: 1 [2]
  Drukuj  
Autor Wątek: bojownik  (Przeczytany 2850 razy)
Shifty
Stały użytkownik

« Odpowiedz #15 : Styczeń 19, 2009, 09:35:35 »

Oj chłopie wymieszałeś te ryby.Przy obecnej obsadzie mógłbyś trzymać gupiki.Dla tych innych ryb min. 100l więc raczej zapomnij o upchnięciu tam haremu bojownika.Jak chcesz mieć bojownika oddaj wszystkie ryby jakie masz.I tam trzymaj bojka(bez samic!)

b0rn2bewild
Bywalec

« Odpowiedz #16 : Styczeń 19, 2009, 10:19:54 »

i czy tylko mnie sie wydaje czy 50W grzałka na 130l to za mało?

też mi się wydaje, że 50-ta ni daje tam rady, min. to 100-ka

Jezeli w domu ma temperature stala  ~23 st C, nie ma przeciagow, to taka grzalka powinna wystarczyc, bo grzac duzo nie musi aczkolwiek na 1L akwa powinien byc 1W grzalki 130L = 130W (takiej nie ma wiec kupujesz 100 albo 150).

Oj chłopie wymieszałeś te ryby.Przy obecnej obsadzie mógłbyś trzymać gupiki.Dla tych innych ryb min. 100l więc raczej zapomnij o upchnięciu tam haremu bojownika.Jak chcesz mieć bojownika oddaj wszystkie ryby jakie masz.I tam trzymaj bojka(bez samic!)

nie przesadzaj... dla tych rybek co ma (w  takiej ilosci) to i 60 by wystarczyla

a trzymac w 130L 1 bojownika samego samca, bez innych rybek? jak bys sie czul mieszkajac w willi ~5000 m2 samemu?
w jednym sie musze z toba zgodzic aktualna obsada + bojowniki to nie najlepszy pomysl.

Moja wiedza jest czysto teoretyczna wyniesona z tego forum. Ale to co mowi Shifty nie jest prawda !

FighterMan
Bywalec

Kocham Ramirezy!!!

« Odpowiedz #17 : Styczeń 19, 2009, 15:05:15 »

grzalke 50 wat
stary ja w 25l mam grzałkę o tej samej mocy! Weź wymień na 100w

Shifty
Stały użytkownik

« Odpowiedz #18 : Styczeń 19, 2009, 16:56:52 »

i czy tylko mnie sie wydaje czy 50W grzałka na 130l to za mało?

też mi się wydaje, że 50-ta ni daje tam rady, min. to 100-ka

:O masz racje obsada jest dobra tylko myślałem że ma 30l Cheesy sorry za mój błąd i dzięki że mnie poprawiłeś.

Jezeli w domu ma temperature stala  ~23 st C, nie ma przeciagow, to taka grzalka powinna wystarczyc, bo grzac duzo nie musi aczkolwiek na 1L akwa powinien byc 1W grzalki 130L = 130W (takiej nie ma wiec kupujesz 100 albo 150).

nie przesadzaj... dla tych rybek co ma (w  takiej ilosci) to i 60 by wystarczyla

a trzymac w 130L 1 bojownika samego samca, bez innych rybek? jak bys sie czul mieszkajac w willi ~5000 m2 samemu?
w jednym sie musze z toba zgodzic aktualna obsada + bojowniki to nie najlepszy pomysl.

Moja wiedza jest czysto teoretyczna wyniesona z tego forum. Ale to co mowi Shifty nie jest prawda !

Masz racje ! sorry ale pomyłem litraże.Myślałem że ma 30l a nie 130l Cheesy dzięki że mnie poprawiłeś.

dwight 18
Super aktywny

« Odpowiedz #19 : Styczeń 19, 2009, 17:31:41 »

1. dla bojownika mieszkać samemu w 130l akwarium to ogromny komfort jest to ryba raczej mało towarzyska
2.wiele osób które mają akwaria holenderskie tak robi.
Shifty
Stały użytkownik

« Odpowiedz #20 : Styczeń 19, 2009, 21:17:29 »

Właśnie to też można wziąść pod uwagę.Rybie możemy stworzyć super warunki.Taki mały raj jak na wolności i ma dużo przestrzeni.

FighterMan
Bywalec

Kocham Ramirezy!!!

« Odpowiedz #21 : Styczeń 20, 2009, 08:26:22 »

najpiękniej się prezentuje na tle trawnika, korzenia nurzańców i mchów ( wiem bo sak tak mam) Afro

Misquamacus
Super aktywny

« Odpowiedz #22 : Styczeń 20, 2009, 08:34:30 »

Bojownik nie jest wcale rybą towarzyską.
Przykład ? Matka Siedzi Z Tyłu (z tego także forum), akwarium 72l obsada bojownik i red cherry. Da się ?
Nie przesadzaj i nie próbuj robić z bojonika ryby 'do wszystkiego' jak i bez wymagań !

>>>>>>>>www.bojownik.pl<<<<<<<<<
>>>>>>>>   www.fawa.pl  <<<<<<<
Strony: 1 [2]
  Drukuj  

Skocz do: